Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Sugestiile cele mai alese - Nasterea
Sfatul specialistului


Cand vine copilul?

Chiar daca, impreuna cu medicul tau, ai facut tot felul de estimari si calcule privind data probabila a nasterii, in marea majoritate a cazurilor momentul nasterii este o surpriza. Terminarea sarcinii este un fenomen imprevizibil, invaluit in mister. De aceea, pentru a nu te agita prea mult in orele premergatoare, vei fi sfatuita ca, de la intrarea in luna a noua de sarcina, sa-ti pregatesti bagajul cu care vei pleca la maternitate.

Factori care declanseaza nasterea

Întregul proces al nasterii este influentat si stimulat direct de catre hormonii care sînt produsi de o portiune a creierului numita hipotalamus. Acest proces este comun si pentru celelalte mamifere. Ca si în cazul mamiferelor, pentru ca hormonii "nasterii" sa fie produsi sînt necesare cîteva conditii: un mediu în care femeia care naste sa se simta protejata si în siguranta. Hormonii produsi în timpul nasterii sînt aproape aceeasi pe care organismul nostru îi produce cînd facem dragoste. Iata de ce ei sînt numiti si "HORMONII DRAGOSTEI".

Nasterea provocata

Cum se face masajul perineal si care sunt beneficiile lui?

Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Cu cat mai bine iti pregatesti aceasta zona inainte de nastere, cu atat scad sansele sa ai nevoie de o epiziotomie, iar vindecarea postpartum (dupa nastere) va fi grabita.
Acest tip de masaj este benefic cel putin din 2 puncte de vedere: in primul rand, masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca agenti lubrifianti, marind supletea si flexibilitatea tesuturilor; acest lucru il face sa se intinda mai mult si mai usor in clipa in care se va naste copilul. In al doilea rand, efectuand masajul perineal zilnic te vei obisnui cu senzatia de intindere resimtita in timpul nasterii si vei constientiza starile de relaxare-contractie ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.

Nasterea in apa - o alternativa la nasterea activa

Tot mai multe gravide se intreaba daca este periculoasa nasterea in apa si daca in Romania se poate naste in acest mod.

Actualmente, nasterea in apa se practica pe scara larga in Anglia, USA, Australia, Noua Zeelanda, etc. In Romania cercul celor preocupati de "nasterea in apa" este inca destul de restrans. Beneficiul folosirii "apei" in travaliu sau la nastere a devenit in zilele noastre un adevar unanim recunoscut, chiar daca exista inca "voci" care incearca prin diferite motivatii sa-l minimizeze. Ideea de a lasa femeia gravida sa stea in timpul travaliului in apa ca si cea a nasterii in apa a fost explorata inca din anii '60, mai intai de catre cercetatorii rusi, fiind preluata ulterior si dezvoltata si in tarile vest europene.

Ce se intampla cand o femeie gravida intra in apa? In primul rand este redus efectul fortei de gravitatie, astfel incat ea poate pluti, miscandu-se, schimbandu-si pozitia sau relaxandu-se extrem de usor.Perioada de pregatire pentru travaliu si nastere

Desi evenimentele din timpul travaliului nu pot fi controlate, trebuiesc cunoscute optiunile din timpul travaliului inainte ca acesta sa se instaleze. Este inidcat sa se cunoasca cat mai multe despre travaliu, medicatia de inlaturare a durerii, ce tip de medicatie poate fi folosite in cazul in care apar probleme, si despre hranitul la san dupa nastere. Este inidcat sa se faca un plan al nasterii si sa se consulte medicul cu privire la acest plan. Se includ in acest plan dorintele referitoare la felul nasterii si la situatiile din timplul nasterii, precum si preferintele pentru cazurile agravate de genul: travaliu prelungit sau durere extrema.

Pozitii pentru nastere

Pozitii inidcate pentru nastere, si pentru realizarea impingerii copilului sunt: pozitia sezand, ghemuire, intins pe spate, sau utilizarea unei mingii, bazin cu apa, masa ginecologica, pat, taburet.

Cateva intrebati la care poate cauti un raspuns:

01. Atentie cu privire la nasterea prematura, copilul prematur
02. Pregatirea pentru nastere, sofrologia, pregatirea in piscina
03. Ce trebuie sa stiu despre concediul prenatal, concediul de maternitate?
04. Nasterea in bune conditii
05. Nasterea cu interventii
06. Prezenta tatalui la nastere
07. Aportul medicinei in usurarea durerilor
08. Nasterea sub anestezie
09. Urmarile nasterii: secretia lactata, revenirea ciclurilor, revenirea la normal, reluarea relatiilor sexuale

Cauzele avortului spontan

Cauzele care duc la aparitia unui avort spontan pot fi impartite in:

A/ cauze ovulare - anomalii genetice , tulburari endocrine , anomalii de placentatie
B/ materne - O tulburare locala sau generala a organismului femeii poate determina tulburari in nidatia oului sau in evolutia lui.
C/ externe - Factorii de mediu extern pot determina o serie de modificari in organismul gravidei, ce pot determona moartea fetala sau care pot declansa contractii uterine, de ex. Carente alimentare, intoxicatii exogene ( tabagism, alcoolism, consum de droguri), traumatisme.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact