Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Sugestiile cele mai alese - Copilul intre 6 si 11 ani

Continua sa castige in maturitate si isi dezvolta in continuare capacitati pe care le avea deja de acum sase luni. Avand in vedere diferentele care se maresc de la un copil la altul, este mult mai greu sa datam aparitia cutarui comportament sau a unei anume achizitii, lata totusi cateva caracteristici comune, definitorii pentru aceasta varsta.

Caracterul?

Caracterul sau devine mai problematic - are dificultati de acomodare si, in general, se anunta noua criza care va aparea in anul urmator; plansetele pot fi mai frecvente, dar si accesele de furie, de suparare sau de ranchiuna. Cuvintele urate, mai degraba amuzante, pe care le spunea pana acum se transforma in injuraturi, iar amenintarile se transforma uneori in adevarate razbunari.
■  Temeri pe care le credeati disparute revin in forta: frica de intuneric, de singuratate, de animale, frica de a se rataci, sau frica de a-si pierde mama. Cosmarurile reflecta temerile sale, dar copilul, in general, nu prea face mare caz de ele. De altfel, ii place sa-si povesteasca visele - bune sau rele - la micul dejun.

Ce e al lui nu ii ia nimeni

Dotat, in continuare, cu un ascutit simt al proprietatii, copilul pare sa oscileze intre a nu da nimic, nimanui, si a imparti cu cei din jur totul. Face bucuros diverse colectii (pietre, ambalaje de guma de mestecat, autocolante etc), dar are mai putina grija de obiecte, in general. Are o pusculita in care isi pastreaza banii, deseori cunoscand cu exactitate suma pe care o detine. Fara sa posede inca un mare simt al valorii materiale a lucrurilor, el petrece mult timp in magazine, inainte de a decide in ce isi va investi economiile. Alegerea intre bomboana rosie si cea violet, daca nu asteapta pana saptamana viitoare, pentru a-si putea cumpara guma de mestecat verde..., poate sa dureze, chiar si zece minute.

Cateva intrebati la care poate cauti un raspuns:

01. A imprumuta sau a fura?
02. Activitatile extrascolare
03. Nu vrea sa renunte la obiectul lui preferat!
04. Dezvoltarea simtului etic
05. Nu isi ia micul dejun

Prima carte

Niciodata nu e prea devreme sa puneti in mainile bebelusului o carte. Chiar inainte de a sti despre ce este vorba, ii va face placere sa intoarca paginile, fiind sedus de desene, forme si culori. Daca-i cititi povestioara, este la fel de fermecat de vocea deja familiara a tatalui sau mamei sale care i se adreseaza.

S-a demonstrat ca atunci cand copiii au intrat foarte devreme in contact cu cartea, au pastrat gustul pentru ea, si, mai tarziu, au devenit niste pasionati cititori. La sase luni, bebelusul este pasionat de imagini si de paginile care se intorc. Dati-i carticele foarte colorate si-l veti surprinde de multe ori, singur, in patul lui, rasfoind o carte.

Copilul trecut de 6 ani

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact