Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - aproape de nastere - >A 37-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE

m5d983mh76bym

Bebelusul asteapta momentul propice pentru a se naste!Lungimea lui este de 33 cm de la cap la coccis si de 48 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de aproximativ 2,900 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 9,4 cm.
Pielea fatului este acum intinsa. Lanugo-ul care ii acoperea tot corpul a cazut, in timp ce vernixul, care ii acoperea toata pielea intr-un strat gros s-a detasat partial si pluteste sub forma unor flocoane consistente in lichidul amniotic.
Fatul nu mai face acum tumbe, pentru ca este prea mare si prea voluminos. Nu are destul spatiu pentru a se misca prea mult. Cu toate acestea, el inca mai loveste cu picioarele, cu coatele sau cu capul pentru a-si semnala prezenta. Sta cu capul in jos, cu bratele incrucisate pe piept, cu picioarele ridicate si indoite pentru a ocupa cat mai putin loc posibil. Pana la urma, el va fi foarte multumit sa iasa, ca sa se poata dezmorti putin!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact