Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL LA A 36-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


Ati intrat in linie dreapta, atat dumneavoastra, cat si bebelusul!
o7h167oc84jbc
Lungimea lui este de 32 cm de la cap la coccis si de 46,5 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 2,650 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 9,3 cm.
Lanugo-ul a disparut. Pielea fatului nu mai este practic ridata, fiindca stratul subcutanat de grasime s-aingrosat pe toata suprafata corpului. El este acum in intregime durduliu!
Imediat dupa nastere, circulatia sanguina a nou-nascutului devine total diferita de ceea ce era in faza intrauterina. Cauza se gaseste in faptul ca, inainte de nastere, placenta era cea care indeplinea functia plamanilor, ceea ce permitea ca majoritatea sangelui fetal sa-i ocoleasca. Dupa nastere, copilul devine complet autonom si tot sangele lui trebuie sa treaca prin plamani pentru a face schimb de oxigen si de dioxid de carbon.


Specia umana este singura specie care pierde o cantitate foarte mare de sange, circa o jumatate de litru, in momentul eliminarii placentei.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact