Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >A 35-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE - BEBELUSUL


r2h917rv15qpr
Daca bebelusul dumneavoastra se naste acum, practic nu exista nici un risc.

Lungimea lui este de 30 cm de la cap la coccis si de 45 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 2,400 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 9,2 cm.
Fatul excreta circa 25-30 ml de urina pe ora - cam cat doua linguri. Aceasta urina este eliminata in lichidul amniotic in care se scalda. Lichidul amniotic se gaseste in interiorul a 2 saci: un sac extern -corionul - care inconjoara sacul intern - amniosul. Cei doi saci sunt atat de strans lipiti, incat dau impresia ca nu este decat unul singur. Ei formeaza membranele. Impreuna formeaza punga apelor.
Cand membranele se rup, de obicei in timpul travaliului nasterii, lichidul se scurge in exterior prin colul in curs de dilatare si vagin. Astfel serveste ca lubrifiant, facilitand trecerea copilului.
Placenta are in prezent o suprafata totala de 10 m2. Diametrul ei este de 20 cm si grosimea de 3 cm. Cantareste circa 500 de grame. Aceasta extraordinara crestere a dimensiunilor decurge din nevoia enorma de schimburi de hrana si deseuri intre mama si copil.
Lanugo-ul, pufuletul fin care acopera tot corpul fatului, incepe sa dispara.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact