Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL IN A 33-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


p5x9822pb54imc
"Nu vreau sa ies!" isi spune bebelusul stand la caldurica in culcusul lui. Si atunci, vrand sa intoarca spatele spre lume... el se roteste!


Lungimea lui este de 28 cm de la cap la coccis si de 42 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 2,100 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 8,8 cm.
Inghite mult lichid amniotic si urineaza mult. Meconiul, constituit din resturi celulare si grasimi continute in lichidul amniotic, impreuna cu mucusul si bila care se deverseaza din vezica biliara, se acumuleaza in intestinele lui. Acolo formeaza o materie verzuie sau negricioasa, groasa si vascoasa pe care bebelusul o va elimina dupa nastere. Acest lucru se va petrece mai usor daca el suge colostrul de la sanul matern, care este un purgativ usor.
Incepand din luna a 8-a si pana la nastere, detectarea meconiului in lichidul amniotic, clar in mod normal, este un semn de primejdie pentru fat. Prima manifestare a suferintei fatului este contractia intestinului. Intr-o astfel de situatie trebuie luate masuri urgente. In general, medicul decide sa provoace nasterea.


Meconiul este reperat in lichidul amniotic prin amnioscopie. Examenul se practica in apropierea termenului, doar in cazul cand exista suspiciuni in ce priveste o suferinta fetala, ca urmare, de exemplu, a unei boli infectioase contractate de mama. El consta in aprecierea aspectului lichidului, privit prin membranele ce delimiteaza cavitatea amniotica, cu ajutorul unui tub fin introdus prin colul uterin. Fatul se intoarce, daca n-a facut-o deja, si isi plaseaza capul in partea cea mai stramta a uterului. Astfel, se constata ca 95% dintre copii sunt plasati cu capul in jos si spatele orientat spre stanga. In consecinta, la nastere, capul este cel care apare primul.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact