Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL IN A 32-A SAPTAMANA DE LA FECUNDAREStiti care este meniul preferat al bebelusului dumneavoastra ? Calciu si fier! v7v9521vk53qek

Lungimea lui este de 27 cm de la cap la coccis si de 40,5 cm de la cap la picioare. Greutatea lui este de 1,900 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 8,7 cm.
Unghiile de la maini ajung la varful degetelor; cele de la picioare inca sunt putin mai mici.
Continua sa acumuleze grasime, dar deocamdata nu a scapat de aspectul "botit". Pielea lui nu mai este atat de rosie, s-ar putea spune mai degraba ca este roz, iar stratul sau protector - vernixul - a devenit foarte gros.
Nivelul de calciu in sangele fatului este in prezent mai ridicat decat in al mamei. Placenta este numita cateodata "pompa de calciu", fiindca distribuie calciul mamei catre fat, in cantitati insem­nate, pentru cresterea oaselor.
Glandele suprarenale situate in partea superioara a rinichilor au acum dimensiunile glandelor unui adolescent. Ele produc aproape de 10 ori mai multi hormoni steroizi zilnic, decat ale unui adult normal! O parte sunt tranformati intr-un hormon estrogen, care stimuleaza secretia colostrului pe care il vedeti scurgandu-se din sanii dumneavoastra. Dupa nastere, glandele suprarenale vor regresa enorm, revenind la proportiile normale pentru copil.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact