Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >CINE ESTE COPILUL IN A 3l-a SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


b3p6615bv86znh
Bebelusul dumneavoastra este de acum mare: a incetat cu zbenguiala!

Lungimea lui este de 26 cm de la cap la coccis si de 39 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 1,7 kg! Capul bebelusului are acum diametrul de circa 8,5 cm.
Acum, bebelusul ocupa practic intreg volumul uterului. Nu mai are loc sa faca alpinism, sa se legene la capatul cordonului ombilical si sa se plimbe dintr-o parte in alta. Si inca n-a terminat cu crescutul! Uterul va mai creste si el in paralel, dar spatiul este definitiv stramtorat. Inainte de a se linisti, el va mai face o ultima acrobatie si se va intoarce complet luand astfel pozitia definitiva pe care o va avea la nastere. Cu ajutorul ecografiei se poate afla cum isi va face intrarea in lume: cu capul inainte sau cu fundul. Medicii numesc pozitia prezentate.


Stimulii sonori, cum ar fi muzica sau vocile parintilor, in special cea a tatalui care este mai joasa, declanseaza miscari ale bebelusului dumneavoastra, precum si o accelerare a batailor inimii, vizibile la ecograf.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact