Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >COPILUL IN A 29-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


Bebelusul dumneavoastra descopera o noua senzatie: gustul! u9x8922ub42gzr


Lungimea lui este de 24 cm de la cap la coccis si de 36 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 1,3 kg! Capul bebelusului are acum diametrul de circa 8 cm.
Corpul i se rotunjeste incetisor prin depunerea progresiva de tesut adipos subcutanat. Fatul ocupa din ce in ce mai mult loc in uter, iar miscarile lui incep sa fie mai restranse din lipsa de spatiu.
Ochii lui sunt acum complet deschisi, dar cum retina nu zareste nici o lumina, ea ramane inactiva. Genele sunt deja foarte lungi.


Stomacul, intestinul, rinichii functioneaza. Ele asimileaza lichidul amniotic pe care il inghite in cantitati mari. S-ar parea ca lichidul are un gust care variaza in functie de alimentatia mamei, la fel ca laptele matern dupa nastere. Astfel, inca de acolo, din interiorul corpului dumneavoastra, viitorul copil incepe sa-si dezvolte un simt pe care il va rafina de-a lungul intregii vieti: gustul.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact