Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >CINE ESTE CPILUL IN A 27-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE

t6b841tm89ecj

Copilul dumneavoastra este viabil! Dar daca s-ar naste acum, sansele lui de supravietuire ar fi minime. Asa ca, atentie!

Lungimea lui este de 22,5 cm de la cap la coccis si de 34 cm de la cap la picioare. Greutatea lui este de 1 kg. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 7,5 cm.
In cursul dezvoltarii pulmonare, bronhiile au suferit o serie de diviziuni. Fiecare s-a divizat in doua, si iarasi in doua, si tot asa, incat la sfarsitul celei de-a 6-a luni se ajunge la bronhii de ordinul 17.
Arborele bronsic este complet umplut de lichid amniotic, care se va resorbi rapid in momentul nasterii.
La nivelul creierului, ansamblul de neuroni legati unii de altii prin intermediul dendritelor formeaza o retea, suportui necesar pentru conducerea influxului nervos. Pentru ca propagarea mesajului sa fie rapida si de buna calitate, in jurul fibrelor nervoase trebuie sa se formeze un strat de substanta denumita mielina, al carui rol izolator este asemanator cu al materialelor care inconjoara firele electrice. Mielinizarea nervilor este ultima etapa a maturizarii creierului. Ea va dura aproape 20 de ani!

Mielinizarea nervilor incepe la sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina si este foarte activa pe tot parcursul celui de-al treilea. Ea se afla totusi la un nivel foarte rudimentar la nastere, ceea ce explica de ce nou-nascutul nu merge. Trebuie sa astepte mielinizarea progresiva a diferitelor zone ale creierului pentru a se putea inregistra progresele motorii, senzoriale si fizice ale copilului. Mielinizarea va fi intensa de la nastere pana la varsta de trei ani, perioada in care se produce o mare acumulare de cunostinte, in care copilul va invata sa mearga, sa se mentina curat, sa vorbeasca si sa manifeste primele semne ale unei gandiri coerente. Ea va continua gradat in toata perioada copilariei si apoi a adolescentei.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact