Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >A 26-A SAPTAMANA DE LA FECUNDAREBebelusul dumneavoastra incepe sa doreasca sa vada ce se petrece in jurul lui: el intredeschide ochii! l4j239lj11rez

Lungimea lui este de 22 cm de la cap la coccis si de 33 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 870 de grame. Greutatea fatului, in acest stadiu, reprezinta circa o treime din greutatea lui la nastere. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 7,2 cm.
Pielea lui este rosie si complet acoperita de stratul protector gras numit vernix. Sub piele, grasimea se acumuleaza incet. Si, chiar daca deocamdata coafura lui nu a devenit un adevarat element de seductie, ea este totusi acceptabila!
Dintisorii lui de lapte se acopera cu smalt, inghite din ce in ce mai mult lichid amniotic, din care o mica parte este eliminata prin piele, dar cea mai mare parte strabate caile digestive si este excretata sub forma de urina, dupa ce a trecut si prin filtrul renal. Prin miscari de respiratie, el inspira lichid amniotic in plamani, apoi il expira. Acest lucru permite dezvoltarea bronhiolelor, impiedicand peretii acestora sa se colabeze (lipeasca).
Lichidul amniotic este constituit din apa in proportie de 97%, restul fiind saruri minerale si diferite substante provenind din sange. Se gasesc acolo de asemenea celule detasate din pielea si mucoasele fatului, firicele de puf si de par, precum si materii grase eliminate de vernix, care este intr-o continua reinnoire. Lichidul amniotic se schimba complet la fiecare 3 ore prin absorbtie prin intestinul fatului, trecerea in circulatia sanguina si returul la organismul matern prin intermediul placentei.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact