Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL IN A 25-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


z2q4616zu21pdr
Incepe al treilea trimestru de sarcina. Abdomenul este deja voluminos si aveti cu adevarat impresia ca "sunteti grea".
Lungimea lui este de 20,5 cm de la cap la coccis si de 32 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 750 de grame. Capul bebelusului are acum diametrul de circa 7 cm.
Stratul gras de protectie - vernix caseosa - care ii acopera pielea continua sa se ingroase. El se reinnoieste regulat, prin eliminarea progresiva a vechiului strat in lichidul amniotic.
Celulele adipoase intra in actiune si incepe sa se formeze grasime sub piele, imbogatind tesutul conjunctiv.
Incepand din acest moment, daca prin ecografie n-ati putut afla ! sexul copilului, acum aveti la dispozitie testul Gender, vandut in farmacii. Fara a fi 100% sigur, este in schimb destul de scump.
Neuronii isi continua diferentierea. Ramificatiile dendritice si conexiunile lor formeaza un "cablaj" stufos. De numarul si calitatea lor (Septnde buna functionare cerebrala. Axonii, care sunt prelungirile neuronilor si al caror rol este de a conduce impulsurile nervoase, patrund la nivelul maduvei spinarii, adunandu-se in fibre - manunchiuri - mat groase, ce formeaza nervii. Ei vor conduce influxurile nervoase de la maduva spre muschi, permitand astfel miscarea.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact