Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >A 20-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE - BEBELUSULDaca veti avea o fata, ea este dotata de pe acum cu tot ce-i trebuie, pentru vremea cand va face, la randul ei, copii! z2g826zi73lfd


Lungimea lui este de 15 cm de la cap la coccis si de 22,5 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 385 de grame. Capul are acum un diametru de circa 5,4 cm. Cum ansamblul corpului se mareste si se ingroasa, capul pare mai putin voluminos in raport cu restul. Circumferinta lui evolueaza in stransa legatura cu dezvoltarea creierului. Incepand din aceasta saptamana si pana la nastere, creierul va creste constant cu 90 de grame in fiecare luna.
Daca veti avea un baiat, scrotul, adica "punga" testiculelor deja s-a format. La o fata, vaginul incepe sa se formeze, iar ovarele contin insulite de ovogonii - celule sexuale primitive. Ea are in pre­zent aproape 6 milioane de ovocite! in acest stadiu timpuriu de dezvoltare, un foarte mare numar vor incepe sa degenereze, astfel ca in momentul nasterii nu vor mai fi decat ceva mai mult de 1 milion.


Pancreasul incepe sa produca insulina. Acesta este un hormon foarte important, pentru ca permite reglarea nivelului de zahar in sange (glicemiei). Cand nivelul glicemiei depaseste pragul normal de 1 gram/litru de sange din cauza lipsei insulinei, apar tulburarile specifice diabetului. Lichidul amniotic se stabilizeaza la un volum de circa 500 cm3 printr-un flux continuu de schimburi intre mama si copil.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact