Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >A 19-A SAPTAMANA DE LA FECUNDAREStiti cum isi petrece vremea bebelusul in timpul zilei? Doarme! b2e184bu52zsgLungimea lui este de 14 cm de la cap la coccis si de 21,5 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 335 de grame. Capul bebelusului are acum un diametru de circa 5,1 cm. Capul si gatul reprezinta o treime din lungimea corpului.
Bebelusul este acum foarte activ. Isi misca bratele si picioarele dand adevarate lovituri. Suspendat de cordonul ombilical, pedaleaza, se intoarce si face nenumarate tumbe. Ii place sa-si schimbe pozitia si sa se deplaseze si pentru aceasta impinge cu picioarele in peretele uterului! Vi se intampla ca pe burta sa apara brusc o umflatura: este bebelusul care impinge. Umflatura aceasta care se misca poate fi un picior, o mana, capul. Mangaiati-o cu gingasie, ca sa-i aratati ca stiti ca este el.
Bebelusul doarme circa 16-20 de oredin 24. Incepe sa aiba faze de somn profund si de somn superficial. In perioadele de somn uso
r, o usoara lovitura aplicata pe abdomen il poate face sa tresara. Perioadele de somn si de veghe pot fi apreciate prin observarea activitatii motrice si a ritmului lui cardiac. Ele nu corespund cu ritmul de somn al mamei. De aceea se poate intampla sa fiti trezita in plina noapte de catre bebelusul care nu are somn si se agita. Mangaia-ti-va bland pe burta. Poate ca se va calma si veti putea sa adormiti din nou!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact