Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >CINE ESTE BEBELUSUL IN A 18-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE


La sfarsitul acestei saptamani, ati trecut de jumatatea perioadei de sarcina!

Lungimea lui este de 13 cm de la cap la coccis si de 20 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 240 de grame. Capul bebelusului are acum un diametru de circa 4,8 cm.
Pielea lui incepe sa se ingroase putin, dar ramane totusi transparenta. Au aparut amprentele digitale, i se formeaza unghiile si apar cateva fire de par.Inima lui este acum destul de mare, incat sa poata fi auzita cu un simplu stetoscop plasat pe abdomenul viitoarei mame.


Multiplicarea celulelor nervoase este acum terminata. Numarul lor definitiv, intre 12 si-l4 miliarde, este stabilit pentru totdeauna. El va incepe sa scada progresiv din momentul maturizarii definitive a creierului, in jurul varstei de 18 ani.
Muschii devin mai puternici siin consecinta miscarile bebelusului dum­neavoastra sunt mai viguroase. Incepeti sa le simtiti mult mai pregnant.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact