Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

viitoarea mama - sarcina si probleme de sarcina - sfaturi si indrumari de calitate - >BEBELUSUL IN A 17-A SAPTAMANA DE LA FECUNDAREBebelusul dumneavoastra isi intinde manutele si piciorusele! Toate aceste miscari pot fi vazute la ecografie.
q3s6118qh71iop
Lungimea lui este de 12 cm de la cap la coccis si de 19 cm de la cap la calcaie. Greutatea lui este de 200 de grame. Capul bebelusului are acum un diametru de 4,5 cm.
Pielea lui si-a dobandit constitutia definitiva. Este totusi inca atat de subtire incat pe suprafata ei se pot vedea toate micile capilare care o strabat, ca niste mici dungulite roz.
Fibrele nervoase ale maduvei spinarii se inconjoara cu mielina -o substanta bogata in lipide - care serveste ca strat izolator si de protectie. Acum fibrele pot transmite influxurile nervoase, fara riscul unor scurtcircuite.


Intestinul continua sa se dezvolte. Alungindu-se, el se pliaza si isi ocupa locul definitiv. Apare o mica excrescenta: apendicele!
In intestin incepe sa se acumuleze o substanta denumita meconiu. La nastere, copilul va elimina meconiul, aceasta fiind prima miscare activa a intestinului sau.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact