Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

sarcina in a parta luna - sfatul medicului - >A 16-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE

z6p7115zm84xur

In aceasta saptamana vi se va intampla un lucru minunat!Lungimea lui este de 11 cm de la cap la coccis si de 17,5 cm de la cap la calcaie. Greutatea este de 160 de grame. Lungimea piciorului este acum de 2,5 cm si capul fatului are un diametru de 4 cm.
Urechile sunt aproape la locul lor, pe partile laterale ale capului, iar ochii s-au apropiat mult. Retina devine sensibila la lumina. Daca bebelusul dumneavoastra ar avea ochii deschisi, ar putea vedea!
Intreg corpul fatului s-a acoperit cu un pufulet fin, moale ca matasea. Acesta poarta numele simpatic de lanugo. Va cadea la nastere, fiind inlocuit de un alt puf cu perii mai grosi.


In sfarsit, miracolul se produce: va simtiti copilasul miscand! Este pentru intaia oara cand il simtiti cu adevarat traind inauntrul corpului dumneavoastra. Desigur ca au existat toate acele mici neplaceri care v-au indicat existenta lui, a mai fost si acea prima ecografie cand i-ati vazut inima batand, dar aceea era pe un ecran, undeva afara. Acum este cu totul altceva. Simtiti in corpul dumneavoastra ca se misca! Este acolo cineva care se agita! Deocamdata miscarile percepute sunt usoare, ca aripile unui fluture. Dar asteptati sa mai vedeti ce urmeaza!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact