Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

sarcina in a parta luna - sfatul medicului - >Luna a 4-a de sarcina
In timpul acestei luni, bebelusul dumneavoastra va creste mult, deoarece viteza de dezvoltare va atinge un maximum. Dar nu se va rezuma la a-si mari dimensiunile. Toate organele lui s-au format si incep sa functioneze. Pana in prezent, ele au lucrat independent unul de altul. De exemplu, la inceput inima bate doar pentru ea insasi. Putin cate putin, ea incepe sa fie comandata de sistemul nervos... Apoi, ea va reactiona in functie de activitatile corpului, deci in functie de nevoile de ansamblu. In luna a 4-a, se vor stabili relatii intre organe, care invata sa lucreze impreuna, fiecare depinzand de munca altuia si toateimpreuna contribuind la functionareaintregului organism. Intrarea lor in activitate si atingerea nivelului optim de coordonare se va dezvolta progresiv in lunile care urmeaza. Pentru fat incepe o lunga perioada de maturizare.


Cat despre dumneavoastra, se poate spune ca intrati intr-o perioada privilegiata, in care va veti simti bine, fiindca greata si oboseala din primele luni au ramas in urma. Iar acum sunteti in preajma unei noi experiente, ce va va da o senzatie exaltanta si tulburatoare. Cand veti sta in pat, linistita, veti simti deodata o usoara miscare in trupul dumneavoastra. Este copilasul care misca! Pentru intaia oara, veti fi cu adevarat convinsa ca el este acolo, inauntru. Ca traieste!
m5v2121mz58vts

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact