Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

sarcina in a parta luna - sfatul medicului - >A 14-A SAPTAMANA DE LA FECUNDARE - CINE ESTE ACUM COPILUL

k4s1718kc61tmq
Incepe o noua luna. Timpul trece incet, dar sigur...Lungimea lui este de 9 cm de la cap la coccis si de 14 cm de la cap la calcaie. Greutatea este de 110 grame. Capul lui are diametrul de 3,6 cm.
Fatul devine mai activ incepand cu aceasta saptamana. In afara miscarilor involuntare ale mainilor si picioarelor, el este capabil acum sa deschida gura, sa roteasca ochii si sa-si incrunte sprancenele!
Capul lui sta acum drept, iar picioarele au devenit mai lungi decat mainile. Derma, sau stratul profund al pielii, se diferentiaza in cursul celei de-a 3-a si a 4-a luni intr-un tesut conjunctiv ce imbraca fibrele elastice si fibrele de colagen, cele care dau aspectul definitiv al pielii, in acelasi timp, intra in functiune, la nivelul epidermei, micile papile continand cate un corpuscul tactil. Deci, la bebelusul dumneavoas­tra incepe sa se dezvolte simtul pipaitului.
Scheletul ar putea fi vizualizat cu ajutorul razelor X. Inainte, oasele contineau prea putin calciu ca sa poata fi vizibile in acest mod.


Inima bate acum de circa 110 pana la 120 de ori pe minut. Cercetatorii au demonstrat ca un fat de aceasta varsta prezinta o electrocardiograma foarte asemanatoare cu a unui adult.

Acum, spre sfarsitul lunii a 3-a, intestinul, bine dezvoltat, incepe sa reintre in cavitatea abdominala, care s-a marit si ea.

Glanda tiroida incepe sa functioneze, producand hormonul tiroidian, atat de important pentru toata viata individului. Ea va asigura, intre altele, cresterea copilului. Pentru functionarea normala, celulele glandei tiroide au nevoie de iod, care este furnizat prin alimentatie. Sursa principala a acestuia este sarea de bucatarie de origine marina, care contine iod suficient.
Cavitatea amniotica contine acum 250 cm3 de lichid. Aceasta cantitate se va mari pe masura ce sarcina avanseaza.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact