Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

sarcina in a parta luna - sfatul medicului - >Ingrijirea zilnica a corpului, Toaleta intima, Raporturile sexuale
Fatul creste. Isi formeaza oasele si muschii si are deci nevoie de toate elementele necesare acestui proces, la din sangele dumneavoastra tot ce ii este necesar, in mod deosebit aminoacizii care, asamblandu-se, constituie proteinele, structura de baza a muschi­lor. El extrage de asemenea calciul si alte saruri minerale din care isi construieste scheletul, fierul pentru globulele rosii, vitaminele, care intermediaza reactiile chimice din celulele sale.
Are nevoie de o cantitate extrem de mare din aceste substante, pe langa multe altele. Daca nu sunt aduse in cantitate suficienta, prin sange, din alimentatie, el isi va lua totusi ceea ce ii trebuie, dar in detrimentul dumneavoastra. Asa ca, hraniti-va corect si indestulator.
q7n8913qb37mlgIngrijirea zilnica a corpului

Igiena dumneavoastra trebuie sa fie perfecta, simpla si fara excese.


Prin cresterea temperaturii de baza a corpului, sarcina favorizeaza transpiratia, asa ca o igiena buna, constand in dusuri cotidiene, este acum si mai necesara decat inainte. Preferati dusurile si nu baile in cada, ele fiind mai tonifiante pentru organism in general si ajutand totodata la intarirea sanilor si pielii, in special.
Folositi de preferinta un sapun gras in locul unuia spumos, dar care usuca pielea. Pelicula grasa, protectorul natural al pielii, nu trebuie eliminata cu ajutorul unor produse prea agresive, deoarece exista pericolul ca astfel sa fie favorizate diferite tipuri de afectiuni cutanate, ca micozeie sau urticariile. Anumite produse pot declansa alergii care se manifesta prin urticarie sau inflamatii ale articulatiilor, insotite uneori si de febra.

Dupa dus, nu uitati sa va ungeti pielea cu o crema hranitoare sau hidratanta si sa tratati zonele delicate ca sanii si abdomenul cu produsele recomandate pentru acest scop.

Toaleta intima
Toaleta vulvei trebuie efectuata dimineata si seara cu un sapun moale si urmata de o cu o clatire corecta. Stergeti-va cu un prosop curat (de preferinta din hartie - de unica folosinta).
Multumiti-va numai cu o spalare externa. Spalaturile vaginale, indiferent ce produs de toaleta ar fi utilizat, sunt complet contrain­dicate. Ele provoaca distrugerea bacteriilor care traiesc in mediul vaginal si care ii asigura o aparare naturala. A face acum o toaleta interna inseamna a deschide calea viitoarelor infectii vaginale.
Toaleta anala trebuie efectuata sistematic, dupa fiecare utilizare a WC-ului, pentru ca germenii prezenti in mod natural in materiile fecale sa nu migreze spre vagin, unde pot produce infectii.
Evident ca si partenerul dumneavoastra trebuie sa-si mentina igiena in conditii ireprosabile.

Raporturile sexuale

In mod normal, va puneti intrebarea: raporturile sexuale sunt permise?


. Da, daca sarcina decurge normal si daca aveti un libido normal. Puteti continua sa aveti o sexualitate normala fara sa va faceti
griji din pricina copilului. Colul uterin plasat foarte sus in vagin este inchis si nu lasa sa treaca nimic spre uter. Bebelusul sta bine, la adapost, in centrul acestui organ musculos, protejat in plus si de cavitatea amniotica plina de lichid, care amortizeaza toate undele de soc.
Nu, deocamdata
- daca penetrarea este dureroasa datorita inflamarii intram in vagin; la inflamatie se adauga si o contractie reflexa care creeaza dificultati suplimentare; semnalati medicului aceste probleme si el va va prescrie un tratament corespunzator daca raporturile provoaca sangerari si contractii ale uterului; in acest caz mergeti de urgenta la un control: poate fi semnul unui avort

- daca ati mai avut avorturi spontane la inceput de sarcina, abtineti-va in primele trei luni in perioadele care ar fi corespuns menstruatiei.

- daca nu simtiti dorinta, ea fiind diminuata la inceputul sarcinii, cand organismul dumneavoastra este supus unor mari transformari datorita schimbarilor pe plan hormonal; greata, oboseala si alte neplaceri nu sunt de natura sa stimuleze relatiile intime; la fel si spre sfarsitul sarcinii, oboseala, disconfortul datorat uterului care pre­seaza toate organele, explica pe deplin lipsa libidoului.
Daca nu simtiti placerea de a intretine relatii sexuale, vorbiti-i deschis partenerului, fara falsa pudoare, despre acest lucru. El va va intelege indisponibilitatea trecatoare. Acest lucru nu impiedica nici intimitatea, nici tandretea. Este mai bine asa, decat sa faceti dragoste din "datorie conjugala", fara placere, si sa riscati astfel sa va pierdeti dorinta chiar si dupa nastere, prin dezvoltarea unui reflex conditionat, de respingere.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact