Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >PITICUL ATIPILA - de Framu FilipicPretutindeni unde sunt copii apare si piticul Atipita. E un om mititel, care ziua se ascunde dupa patul copiilor, iar cand se lasa noaptea se alatura copilului care adoarme cel dintai. Ii asaza m7h197mc79yyq copilului pe ochi doua oglinzi mici de cristal, iar pe buze un fluturas multicolor. Atunci copilul vede in vis palatul cu stalpi de argint, unde locuieste Soarele. Vede si unde dorm stelele de aur.
Dar ce se intampla cu fluturasul multicolor? El isi intinde aripile, copilul se prinde de ele si zboara impreuna in noapte, care deodata nu mai este intunecoasa, ci luminoasa ca ziua. Zboara, zboara si apoi se lasa in jos, pe cea mai frumoasa floare dintr-o livada multicolora si plina de miresme imbatatoare , unde incepe sa bea roua si sa manance miere dulce.
Piticul Atipila are si un fluieras. Sade toata noaptea langa copilul care viseaza. Cand canta din fluier, in jur parca se rostogolesc perle albe, care copilului i se par aevea, incat intinde manutele sa le prinda.
Dar dimineata, cand rasare soarele de aur si razele lui trag cu ochiul in camera copilului, piticul Atipila se retrage, is


i ascunde oglinzile, fluturele si fluierul si se piteste din nou dupa pat. Acolo nu poate nimeni sa-l gaseasca. Asteapta sa vina iarasi noaptea si... clipa cand se va alatura copilului care adoarme cel dintai.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact