Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >PE STRADA NOASTRA de Al. VerguSoferul frana brusc, desi nici un copil nu traversase strada in fuga si fara sa se asigure, cum s-ar fi crezut. El facuse insa acest lucru, cum obisnuia in cursele lui zilnice, trecand cu autobasculanta prin acel loc. Acolo, la jumatatea strazii, intre blocuri, se afla un spatiu amenajat pentru copii: cu leagane, tobogane si, bineinteles, nisipar pentru cei mici. Locul fusese imprejmuit cu gardut, dar unii copii, alergandu-se, il mai sareau, trecand in strada. t8u8620tj26yds
- Sa rasadim flori de-a lungul gardului, atunci n-au sa-l mai sara; copiii iubesc florile si nu calca pe ele!

Mihaela Ie-a facut aceasta propunere. Copiii ii spuneau "fetita de la scara doi". Cand un sofer a adus pamant pentru spatiul verde, ei au crezut ca tot Mihaela il rugase. S-a si format o grupa de copii. Unii s-au apucat sa niveleze pamantul a fanat, altii sa planteze flori.

Asa ca, atunci cand soferul cu autobasculanta a franat brusc in dreptul garduletului, a descoperit florile proaspete sadite de copii si Ie-a zis:


- Foarte frumos! Bravo!
Mihaela avusese dreptate; de cand erau flori, nici un copil n-a mai sarit garduletul; dimpotriva, le fereau si le udau in fiecare zi.
Intr-o dimineata trecuse o masina - cisterna care stropea strada si soferului i s-a parut firesc sa indrepte jetul de apa si peste straturile de flori ce insoteau gardul. Cand copiii "de serviciu" au venit cu galetusele cu apa si cu micile lor stropitori si au vazut, au ramas surprinsi si oarecum bosumflati: "Si noi ce-o sa mai facem acum? Ne-a luat-o inainte". Un baietel venise chiar cu prelungitor la furtunul cu care locatarii udau florile si iarba din jurul blocului.

- Sa stiti ca nimeni altul, decat tot fetita de la scara doi a vorbit cu cel cu cisterna, de Ie-a udat! zise o alta fetita. Asta, ca sa ne dea o lectie, ca florile se uda dimineata devreme!
In acel moment au intors cu totii capul, vazand-o pe Mihaela:


- Daca tot aveti cu voi galetusele cu apa, veniti cu mine, le zise Mihaela. Cativa locatari ai blocului vecin s-au apucat sa sape in fata scarilor; mergem si noi sa-i ajutam: udam pamantul, semanam iarba.

- Fata asta e numai idei! zise un baietandru si se simteau, parca, mai mandri in preajma ei.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact