Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >O SCRISOARE DE LA MARE de Gica lutes


o6l7911oe93plf


Draga mama, draga tata, eu cu drag si dor va scriu prima mea scrisoare: tare e frumos la mare! Stam la vila "Caprioara" si de sus de la fereastra vezi cat e de mare marea. Ea e verde, ba albastra, iar colo, in departare, unde trec mereu vapoare, cerul e unit cu marea, intr-o singura culoare. De te scoli mai dimineaa, ce minune iti apare: crezi ca soarele rasare drept din mare... Mingea lui de foc, pe seara, parca pleaca la culcare in adanc strafund de mare.

Plaja-i plina de copii. Ras si chiot, mingi, umbrele, galetusi, lopatele si la fiecare pas vezi o palarie mare si-un costum frumos de baie, un camp cu floricele: e doamna invatatoare! Zice ca-s mana ei dreapta si ma striga "ciocolata". Eu pazesc pe cei mai mici, nu doar cand sunt de servici. Trebuie sa fim mereu dupa ei cu ochi-n patru. Sa nu stea prea mult la soare, nici in apa toata ziua. Unul tipa ca-i e sete, altul galetusa vrea, cu un pestisor in ea.
Sa vedeti ce intamplare! Ieri la Radiovacanta, la concursul pentru cel mai iscusit constructor in castele de nisip, m-am trezit ca suntem doua Anisoare: una eu si inca una Anisoara, numai ca are breton si pistrui un milion si este din Sighisoara. Ne-am si imprietenit si-mpreuna am construit cel mai minunat castel, cu un turn pe care am pus un steag mititel.
Astazi insa stam acasa, fiindca marea-i suparata. Clocoteste infuriata ca magiunul, pe care-l fierbea bunica in ceaunul ei cel mare. De acuma marea-i neagra, valurile ca de spuma parca-s capcauni cu barba. Soarele de frica lor s-a ascuns si el in nori. Ploua, ploua, ce furtuna! si cand tuna, bum, bum, bum, parca ii e nu stiu cum! Nu-i nimic, asa-i la mare - rade doamna invatatoare si va rog nu-mi mieunati ca niste pisoi plouati! Maine va fi iarasi soare! Astazi stam frumos acasa, facem luna-n dormitoare, scriem acasa fiecare o scrisoare de la mare.


Eu cu dor si drag inchei prima mea scrisoare. Doamna invatatoare doar m-a ajutat un pic la adresa de pe plic. Si astept raspuns cu adresa mea exacta de la mare: lonescu Anisoara, Tabara de copii Neptun, Vila "Caprioara".

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact