Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >LEGENDA BUBURUZEI de Eugen JIANU


o5o4614og97ugc

Au iesit ghioceii albi, brindusele galbene si toporasii albastrii. Albinele isi deretica stupul; ca miine or sa iasa la treaba. Mieii zburda pe pajistile abia dezgolite de nea. In ograda, gainile scurma si cotcodacesc. Toata lumea are treaba; nimeni nu sta degeaba.

Mingiiata de soare, buburuza cea mica si rosie a iesit si ea. din crapaturile scoartei copacului uride a stat pitita pana atunci. A facut ochii mari si s-a uitat in jur. Asa cum statea pe scoarta cenusie a copacului, parea o farima dintr-o piatra pretioasa rosie. Avea si scapari de rubin cand vreo raza o mingiia pe spate.
Buburuza s-a intristat.

-  Ce mica si neinsemnata sunt. Toate in jurul meu au un rost, numai eu nu.
Nimeni nu ma baga in seama!.
zicand acestea si-a desfacut larg aripile lasindu-le pur­tata de-o boare de vint. Asa a ajuns pe prisma unei case, iar de acolo pe mina unui copil care se juca.

-  Bunicule, s-a bucurat copilul, uite o buburuza. Ce giza micuta si dragalasa, l-o fi frig... Dar de acuma, gata! Nu te mai necaji, bu buruzo. Am sa te incalzesc eu! Si co­pilul a ridicat incetisor mina catre soare si-a mingiiat cu drag stropul rosu care ii inflorea palma. Apoi a suflat in­cetisor asupra-i.

-  Hai du-te, buburuzo! incalzeste-te la soare!
S-a bucurat buburuza. A inteles ca, mica si neinsemnata cum e, are si ea un rost pe lumea asta. E cea dintii giza care se arata primavara.
E, cum s-ar zice, o vestitoare curajoasa.
4

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact