Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

povesti si povestiri pentru copii - povestioare pe care sa le citesti sau sa le spui copilului - >GENERALUL FURNICILOR de Lucia OlteanuCand s-a nascut elefantul sau balena, cate emotii printre animale, cata tevatura, trebuia gasit un echilibru in natura. Fizicul lor cam labartat provocase un adevarat scandal, se consumase prea mult material. Solutia a adus-o tocmai aceasta faptura, mai bine zis picatura mica, numita furnica. Mica, mica dar cu reputatie mare, are tot felul de tablouri prin cartile scolare. Portretul ei e punctul, fara de care nu se poate incheia nici o cuvantare. e7i728eq55tcv
E harnica si gospodina, dar din camara vesnic plina nu-ti da sa gusti nici atatica. Cine n-a citit "Greierele si furnica"?

Dar o iertam, ca-i muncitoare: Cat ii ziulica de mare, coase pe pamant lantisoare.
Daca o superi, isi intrerupe cusatura si cu un minuscul ac iti vine de hac.
Numai trantorii o barfesc... Ba ca furnica este numai atatica, ba ca-i un bob de mac pieton, cu o idee fixa: cara si cara la amidon.
Azi un lantisor transporta o firimitura (chiar daca esti furnica, tot trebuie sa dai copilului ceva in gura). Echipa mica, furnica carausi, a ajuns la o apa mare, in care s-ar fi putut ineca. Era o lacrima de-a mea! Repede am acoperit lacul cu o petala, doar si furnicii ii poate intra apa in sandala. Puntea era albastra si mirosea a viorea si pentru fapta mea, furnica langa furnica, de mana cu copii, cu nepoti, cu Furnicel sau Furnisor, m-au ales generalul lor. Iar eu bucuros am strigat vestea cea mare. Primii au auzit-o vecinii.
Eram cineva, mi se facuse o onoare, fusesem ales general al celor mai mici lucratoare, ale caror familii se numesc Lantisoare.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact