Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru tarare - Cursa soparlelor, stafeta partizanilor, sfoaraCURSA SOPIRLELOR
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare si reprezinta ,,so-pirlele". La citiva metri se traseaza linia de sosire.
La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii incep sa se tirasca pe antebrate si genunchi, cu deplasarea bratului si a piciorului de aceeasi parte sau opus, pana la linia de sosire, apoi alearga spre linia de plecare, ii ating pe urmatorii si se asaza in partea stinga a sirurilor.
Cistiga echipa oare a terminat prima si a executat cel mai corect tirirea ca „sopirla".
CURSA CU TARARE PE O PARTE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale oa numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea sirurilor la citiva metri se traseaza linia de sosire.
La comanda educatoarei, primii se culca pe latura dreapta, cu bratul drept inainte, sprijinindu-se pe antebrat, si isi deplaseaza corpul prin impingere, folosindu-se de brate si picioare pana ajung la linia de sosire. Apoi se ridica repede si se intorc in alergare la echipe, ii ating pe urmatorii, dupa aceea se asaza la coada sirului propriu si jocul continua in ritm vioi pana ce executa toti copiii.
Este declarata cistigatoare echipa care a terminat prima si a executat mai corect tirirea.
STAFETA PARTIZANILOR
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. La citiva metri de aceasta se traseaza linia de sosire. La semnalul educatoarei, primii din fiecare echipa se culca inainte, cu piciorul sting indoit, genunchiul orientat in afara si cu bratul drept inainte, cit mai departe. Deplasarea se realizeaza prin impingerea in piciorul indoit si indoirea bratului. Miscarea continua cu celalalt brat si picior, alternind astfel pana la linia de sosire, apoi pleaca urmatorii s.a.m.d.
Cistiga echipa care a executat cel mai bine tirirea.
NU ATINGE SFOARA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. La distanta de 10 m de aceasta, pe doi suporti, se fixeaza o sfoara, la inaltimea de 0,50 m. La semnalul educatoarei, primii din fiecare echipa alearga pana aproape de sfoara, unde se asaza in culcat inainte, si se tirasc pe antebrate (deplasarea se executa cu sprijin numai pe antebrate), picioarele mentinin-du-se intinse, pe sub sfoara, fara sa o atinga. Dupa ce au trecut pe ea se ridica, se intorc in alergare prin exterior si se asaza la coada sirurilor.
Cistiga echipa al carei ultim component trece primul linia de sosire.
CURSA SERPILOR
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar,, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. La citiva metri de aceasta se traseaza linia de sosire. La comanda educatoarei, primii se culca inainte si incep sa se tirasca sprijinindu-se pe abdomen, pana la linia de sosire.
Cistiga echipa care a executat cel mai corect tirirea.
ALUNECAM
Efectivul grupei este impartit in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. Inaintea fiecarei echipe se plaseaza cite o banca in lungime.
La indicatia educatoarei, primii din fiecare echipa se asaza in culcat inainte pe banca, cu bratele intinse, apucind cu miinile de marginile acesteia, cu picioarele intinse si apropiate. La comanda de incepere a jocului, primii aluneca spre capatul celalalt al bancii, apoi alearga spre urmatorii care asteapta in culcat pe banca, ii ating pe umar si trec la coada sirurilor.
Cistiga echipa care a terminat prima.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact