Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru saritura - Cursa iepurilor, iepurele la varza, iepurasul istet, lupta ratelor, casa vanatorilorCURSA IEPURELUI
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. La 8—10 m de aceasta se traseaza linia de sosire. Primii din fiecare echipa asteapta semnalul de plecare in pozitia ghemuit. La seminalul dat de educatoare, acestia pornesc cu saritura iepurelui pana la linia de sosire, inconjura cite un stegulet (sau alt obiect), care marcheaza locul de intoarcere, revin la echipele lor, ii ating pe umar pe urmatorii care parcurg acelasi traseu, apoi trec la coada sirurilor.
Cistiga echipa care a terminat prima cursa.

IEPURELE LA VARZA
Pe terenul de joc se deseneaza doua cercuri concentrice, la 3 m unul de celalalt. Cercul interior reprezinta „gradina cu varza" si in ea sta „paznicul". Copiii, „iepurii", stau in spatiul dintre cercuri si sar cand in „gradina de zarzavat", cand pe terenul rezervat lor si in afara cercului exterior. „Paznicul" incearca sa prinda „iepurii" in „gradina cu varza", dar fara sa depaseasca cercul exterior. Dupa ce „paznicul" prinde 3—4 ,,iepurasi" se alege un alt „paznic".


IEPURASII ISTETI
Copiii sunt dispusi pe o linie si reprezinta „iepurasii", intr-un spatiu delimitat care este „gradina cu varza" se plaseaza un copil care indeplineste rolul „gradinarului". Acesta este inarmat cu o pusca.
La comanda de incepere a jocului, educatoarea il pune pe un copil sa strige :

Gradinarul e la masa Zdup in varza lui gustoasa.
cand „iepurasii" aud pronuntindu-se cuvintul „zdup", fac o saritura in lungime de pe loc, peste linia care reprefugariti de „ciine" alearga spre vizuinile" lor. Daca un „iepuras" este prins inainte de a ajunge in „vizuina" este dus in „cusca ciinelui" si jocul continua pana sunt prinsi cit mai multi, apoi educatoarea alege alt „ciine de paza".

LUPTA RATELOR
Copiii organizati pe perechi stau in pozitia ghemuit, ti-nindu-si genunchii cu miinile. Din aceasta pozitie sar si se apropie unul de celalalt, cautind ca prin diferite mijloace, fara sa foloseasca bratele, sa-l faca pe adversar sa-si piarda echilibrul. Acela care reuseste sa-si dezechilibreze de mai multe ori partenerul este declarat cistigator.

CASA VANTURILOR
Un grup de copii in numar de 16 sau 24 formeaza un cerc, tinindu-se de miini. In mijlocul acestuia se pun benzi de mai multe culori, in functie de numarul jucatorilor.

In patru parti opuse ale cercului se marcheaza 4 porti cu benzi de culori diferite.
Toti copiii se deplaseaza pe circumferinta cercului cu pasi saltati. La comanda conducatorului jocului se opresc si 2 dintre cei care sunt langa porti, ridica benzile sub forma de poarta inalta, iar ceilalti se duc sarind spre mijlocul cercului, ridica fiecare o banda la intamplare si alearga mai departe in cerc punindu-si banderola la mina.
La a doua comanda, toti copiii se deplaseaza cu pasi saltati pe circumferinta cercului pana ce ajung la poarta cu aceeasi culoare pe care o au la banderola, trec prin poarta spre mijlocul cercului, isi scot banderola si alti 2 copii, care au banderola de aceeasi culoare, formeaza o alta poarta.
Culoarea care isi completeaza portile mai repede este declarata in final castigatoare.

MERS IMPIEDICAT
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare.

Inaintea echipelor, la citiva metri, se marcheaza niste semne.
La comanda educatoarei, primii se deplaseaza prin sarituri pe ambele picioare pana la semn, apoi alearga inapoi si ii ating pe urmatorii. Jocul continua pana cand toti copiii parcurg traseul.
Echipa care a terminat prima este cistigatoare.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact