Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Rosu, galben si albastru; banderola colorata, steguletul, greierasul

 

ROSU, GALBEN Sl ALBASTRU

Copiii sīnt dispusi īn formatie pe doua siruri, cīte doi, si merg īn pas de mars dupa un cāntecIn trei colturi ale terenului de joc sīnt fixate 3 stegulete: rosu, galben si albastru.

La comanda data de educatoare: "Rosu!", toti copiii alearga si formeaza un cerc īn jurul steguletului de culoare rosie. La urmatoarea comanda copiii īsi reiau locurile, aliniinduse īn sir cīte doi.

VARIANTA
Jocul se mai poate desfasura astfel: educatoarea tine īn mīini stegulete de culori corespunzatoare celor fixate pe teren. Cīnd ea ridica unul din stegulete, copiii alearga si se grupeaza īn jurul steguletului ridicat, iar la coborīre īsi reiau locurile īn coloana.
Daca educatoarea ridica doua sau trei stegulete, copiii se grupeaza īn jurul steguletului de culoarea preferata.

BANDEROLA COLORATA
Copiii sīnt īmpartiti īn trei echipe, egale ca numar si fiecare are legata la un brat o banderola colorata (o echipa banderola rosie, alta galbena si a treia albastra). īnaintea fiecarei echipe se plaseaza un stegulet.
La comanda de īncepere a jocului, educatoarea striga denumirea unei culoiri. Copiii echipei oare poarta banderole de culoarea strigata alearga la steguletul respectiv si formeaza un cerc, iar ceilalti se deplaseaza pe circumferinta cercului cīntīnd.

CAUTA-TI STEGULETUL
Copiii sīnt asezati pe circumferinta unui cerc marcat la mijlocul terenului de joc. Ei poarta īn mīna cīte o banderola de culoare rosie, galbena sau albastra. īn trei locuri diferite, pe marginea terenului, la o distanta egala de circumferinta cercului, sīnt desenate 3 cerculete. īn mijlocul fiecarui cerculet se īnfige cīte un stegulet (īntr-unui rosu, īn altul galben si īn al treilea albastru). Se aleg 3 copii "prinzatori" care, īnainte de īnceperea jocului, stau īntr-un patrat care reprezinta "casa prinzatorilor".

La comanda educatoarei de īncepere a jocului, copiii, tinīndu-se de mīini, se deplaseaza pe circumferinta cercului, fredonānd o melodie. La un moment dat, educatoarea pronunta cu voce tare denumirea uneia din cele trei culori (fara ca aceasta sa fie stabilita dinainte). Copiii care poarta banderola de culoarea celei strigate se desprind din cerc si alearga sa ocupe cerciuletul care are steguletul de culoarea respectiva. Ceidailti copii, "prinzatorii", īncearca sa prinda cītiva dintre ei, īnainte de a ajunge īn cerculet. Cei prinsi sīnt dusi īn "casa prinzatorilor", iar ceilalti reintra īn cerc. Educatoarea striga apoi alta culoare si jocul continua astfel. Ea este obligata sa strige fiecare culoare de un numar egal de ori, indiferent de ordine.Dupa ce iau fost prinsi aproape toti copiii, jocul se reia, alegīndu-se alti "prinzatori".

Greieras la casuta ta

Grupa este dispusa īn formatie de cerc, cīte doi, fata īn spate, cu fata spre centru. Cei din interior stau asezati īncrucisat si reprezinta "casutele", iar ceilalti "greierii".
La; comanda: "Greierasi va-mprastiati!", "greierii" se raspīndesc pe terenul de joc. La comanda : "Stati, ochii va acoperiti!" acestia se opresc si īsi acopera ochii cu palmele, iar "casutele" īsi schimba locurile īntre ele. La a treia comanda : "Greieras, la casuta ta!" fiecare alearga la casuta lui.
Cei care īsi gaseste primul casuta este declarat cīstigatorPolitica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact