Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Jocuri pentru orientare, jocuri educative pentru copil

SOLDATELUL DE PLUMB
Grupa este dispusa in formatie de cerc, cite doi, deplasindu-se in mers, in pas de cadenta. La comanda : „Soldatelul de plumb culcat!" — toti se asaza in pozitie culcat inainte. La comanda: „Soldatelul de plumb drepti!" — acestia se ridica si iau pozitia de drepti, salutand soldateste.
VARIANTA
Deplasarea colectivului se face in diagonala, in spirala, in opt. Educatoarea da urmatoarele comenzi: „Soldateii de plumb, alergati!" iar oprirea din alergare se face prin diferite comenzi stabilite.


DOUA SCAUNE Sl O COARDA
Efectivul se imparte in doua echipe, egale ca numar, iar componentii asteapta in pozitia incrucisat sezind sa le vina rindul.
Pe terenul de joc sunt asezate doua scaunele la o distanta nu prea mare. Pe sub ele este trecuta o sfoara. Primii stau asezati pe scaunele spate in spate. La comanda de incepere a jocului acestia alearga pana la o linie trasata dinainte pe sol, se intorc, se asaza fiecare pe scaunelul lui, se apleaca si trage spre el sfoara.
Cel care apuca si trage mai repede sfoara spre el cistiga.
VARIANTA
La comanda data fiecare copil se ridica de pe scaun, ocoleste in alergare scaunelul spre dreapta de trei ori, fara sa-l atinga, se asaza la loc, se apleaca si trage sfoara, ca in jocul anterior.


DIBACIUL
Copiii sunt dispusi in formatie pe un sir, inapoia unei linii. Inaintea lor, de creanga unui copac se leaga o sfoara, la capatul careia este prinsa intr-o plasa o minge sau un alt obiect usor. Pe sol se asaza 3 sau mai multe popice, mingi etc.
Pe rind, fiecare copil, la un semnai1 stabilit dinainte, apuca plasa cu mingea, o impinge inainte astfel ca aceasta sa se legene cit mai tare, apoi alearga, ridica de pe sol cit mai multe din obiectele plasate, inainte ca mingea sa revina si sa-l atinga. Daca reuseste sa se intoarca cu un obiect inainte ca mingea sa revina primeste 1 punct. In final este declarat cistigator acela care reuseste sa ia cit mai multe obiecte si acumuleaza deci mai multe puncte.
COPCI
Douazeci de copii stau in formatie de cerc, cu fata spre interior. In mijlocul cercului stau alti-l0 copii in sir, acestia sunt „copcile". Ei sunt mimarati de educatoare. Numerele fara sot tin mina stinga pe sold, iar dreapta sprijinita pe umarul celui din fata ; numerele cu sot tin mina dreapta pe sold, iar stinga sprijinita pe umarul celui din fata. Copiii care formeaza cercul executa diferite exercitii de gimnastica (indoiri si intinderi de brate, rasuciri si aplecari de trunchi, piruete etc). La un moment dat, educatoarea striga : „Copci 1" Copiii care formeaza cercul alearga spre cei din mijloc, spre „copci", cautind sa prinda de mina un copil pentru a forma o pereche.
Perechile formate se asaza in cerc, unul langa celalalt, iar cei ramasi fara pereche trec in mijlocul terenului de joc in sir, indeplinind rolul de „copci" in jocul urmator, iar ceilalti formeaza din nou un cerc in jurul „copcilor"


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact