Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Jocuri educative de orinetare in spatiu, cercurile, geamul, colturile

CERCURILE
Copiii smt impartiti in patirru echipe, egale oa numar, fiecare echipa fiind asezata fara o ordine stabilita, in grup strins, in cite unul din cele patru colturi ale salii sau terenului de joc.

La semnalul de incepere a jocului, fiecare echipa trebuie sa formeze cit mai repede un cerc si tinindu-se de miini sa alerge spre dreapta sau stanga pana ce educatoarea da al doilea semnal, la care copiii tot tinindu-se de miini trebuie sa treaca in genunchi.
Cistiga 1 punct echipa care a executat prima miscarile mentionate, care are cercul mai rotund si din care nici un jucator nu si-a pierdut echilibrul si nu s-a rupt lantul de brate. Apoi jucatorii se string din nou pe echipe si jocul continua.
Echipa care acumuleaza cel mai mare numar de puncte este invingatoare.


CELE PATRU COLTURI
Copiii sunt impartiti in grupe de cite 5. Fiecare copil ia loc in unghiul unui patrat marcat cu cifre pe sol, iar cel de al cincilea se asaza in mijloc si se numeste „neatentul".
Cei 4 copii cauta sa-si schimbe mereu locurile intre ei, iar „neatentul" incearca sa ocupe unul din locurile ramase libere. Daca izbuteste, cel ramas fara loc trece in locul „neatentului" in mijlocul patratului.
GHEMUL
Grupa eiste dispusa in formatie de linie, copiii tinindu-se de miini. Primul, conducatorul sirului, deplaseaza toata grupa in spirala.
cand acestia s-au apropiat foarte mult intre ei, conducatorul jocului conduce grupa in sens invers, pentru a ajunge la locul initial


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact