Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Jocuri amuzante - primul si ultimul, insirate, atentie

PRIMUL SI ULTIMUL
Efectivul este dispus in formatie pe o linie. In fata copiilor la distanta de aproximativ 6 m se traseaza o linie, „bariera". In mijlocul terenului sta conducatorul jocului sau educatoarea. La comanda de incepere, toti copiii alearga spre „bariera", o ating cu mina si se reintorc la locul de plecare. Cel care a sosit primul se asaza la spatele conducatorului, apoi se asaza si ceilalti, formand un sir in ordinea sosirii. Acela care incearca sa treaca in fata altuia va fi asezat la coada sirului.

INSIRA-TE MARGARITE (VARIANTA)
Copiii, „margaritarele", sunt asezati pe doua linii fata in fata, la o distanta de aproximativ 6 - 8 m inapoia unor linii trasate pe sol la mijlocul terenului de joc.
Primul copil din extrema dreapta a fiecarei echipe este conducatorul jocului.
La comanda educatoarei: „insira-te margarite!" toti copiii se intorc 180° si alearga spre capetele terenului de joc. In momentul in care ajung se ghemuiesc, lovesc solul cu palma, apoi alearga spre centrul terenului pentru a se „insira" unul dupa altul la spatele conducatorului jocului, apoi se alege un alt conducator si jocul continua.

ATENTIE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe perechi, cite doi, inapoia unor linii de plecare.
Pe terenul de joc sunt asezate la aproximativ 1—1,50 m distanta, unul de celalalt, cerculete cu diametrul de 30 cm, sticle de Deval umplute cu nisip, mingi s.a.Copiii trebuie sa cunoasca si citeva comenzi pe care vor executa diferite actiuni, de exemplu: la un fluier — copiii alearga serpuind printre obiectele plasate pe sol, daca se fluiera de doua ori — trebuie sa ocoleasca obstacolele intr-un picior si daca se fluiera de trei ori trebuie sa parcurga traseul in patru labe.
Jocul se desfasoara o data fara intrecere, apoi sub forma de concurs. Copiii care nu au fost atenti la comenzi ies din joc. Cistiga echipa care a ramas cu cei mai multi copii si reuseste sa termine prima intrecerea.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact