Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru organizare si orientare - Cocorii, pacalici, hocu pocus, descurca-te - jocuri gradinita

HOCUS POCUS
Educatoarea sau un coipil — conducatorul jocului — se plaseaza in centrul terenului, iar ceilalti copii se deplaseaza in mers, in jurul conducatorului. In cele patru colturi ale terenului de joc se deseneaza cite un cerc in care se vor adaposti acestia. In momentul in care educatoarea ridica un brat copiii se opresc si ea le demonstreaza probele pe care urmeaza sa le execute, fara sa dea explicatii, de exemplu, mersul, sarituri ca mingea, alergari pe loc etc, apoi spune: „Hocus pocus !".
Toti copiii sunt obligati sa execute miscarile aratate. cand educatoarea coboara bratul, copiii alearga spre cercurile marcate in colturile terenului, pentru a se adaposti, iar conducatorul jocului incearca sa prinda sau sa atinga cit mai multi copii. Cei atinsi sau prinsi ies din joc. Conducatorul jocului este inlocuit daca nu a reusit sa atinga nici un copil.

DESCURCA-TE
Toti copiii se afla raspinditi pe terenul loc de joc, executand in viteza deplasari inainte, inapoi, la dreapta, la stinga ; cu pas obisnuit, cu pas adaugat sau in alergare fara sa se atinga intre ei.
Cei care ating sau sunt atinsi de colegii lor ies din joc.

FURISEAZA-TE PE UNDE POTI
Copiii se raspindesc prin padure, dar fara sa se indeparteze prea mult de educatoare.
La un semnal dat de educatoare (fluier), copiii incep sa se apropie de ea, furisindu-se fara zgomot, folosind orice obstacol sa nu fie vazuti.
La al doilea semnal (strigat, bataie din palme) se opresc, ies din ascunzisuri si se asaza in asa fel ineit sa poata fi vazuti de educatoare.
Educatoarea se uita la toti copiii si apreciaza care este distanta dintre ea si ei. Cel care a reusit sa se apropie pe furis cel mai mult de educatoare esite declarat castigator.

COCORII
Copiii se afla raspinditi pe terenul de joc. La comanda de incepere a jocului, data de educatoare sau de un copil, toti alearga sa formeze grupe de cite 7, care trebuie sa se alinieze cu fata spre educatoare. Fiecare grup are un conducator. Acesta la o noua comanda data de educatoare isi fixeaza un loc pe teren, unde se aliniaza astfel : 3 copii in dreapta lui in linie si 3 in stinga in sir, sprijinind bratul drept pe umarul celui din fata.Grupa care a reusit sa se alinieze prima in formatia mentionata este declarata castigatoare.

PACALICl
Efectivul grupei este impartit in doua echipe. Prima formeaza cerculete din cite 3—4 copii, iar ceilalti se raspandesc pe terenul de joc. Educatoarea da comanda : „Trei in cerc!" Copiii care sunt raspinditi pe terenul de joc formeaza grupe de cite 3 care intra in cerculete. Jocul continua, educatoarea enuntind alte numere.
Cei care nu au reusit sa formeze un grup egal ou numarul strigat sau nu au raspuns prompt la comanda se asaza pe scaunele si jocul continua.
VARIANTA
Acelasi joc, cu deosebirea ca grupele de copii care se formeaza la comanda educatoarei intra in cerculetele desenate cu creta pe sol.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact