Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru impingere tractiune - Cien este puternic, voinicii, prinde pantoful, morisca, vartejulCINE ESTE MAI PUTERNIC
Copiii stau raspanditi pe terenul de joc, cate doi, fata in fata, cu piciorul drept inainte, in asa fel incat sa se sprijine de laba piciorului drept a partenerului, cu latura exterioara a talipii, piciorul sting este aniapoi (ambele picioare sant indoite) si ciit mai departat de celalalt, apucat reciproc de incheieturile miiniloir. Ambii executa tractiuni pe loc. Acela care a miscat piciorul de pe sol este socotit invins.

CERCULETUL VOINICILOR
Copiii stau in cerculete de cite 4, tiniindu-se de miini, raspanditi pe tot terenul. Numerele 1 si 2 trag inapoi, de la centrul cercului in afara, iar numerele 3 si 4 trag tot inapoi, insa spre centrul cercului, nepeirmitiindu-le celorlalti sa mareasca cercul.
PRINDE PANTOFUL
Efectivul este impartit in mai multe grupe, formate din cite 3 jucatori, asezate la distante egale, in interiorul unui cerc format dintr-o friinghie groasa. La semnalul dat, acestia cauta sa traga Mnghia spre ei si sa apuce pantoful asezat pe sol, in dreptul fiecaruia. Este declarat cistigator acela care a luat primul pantoful.
VARIANTA
Acelasi ioc, cu deosebirea ca fringhia este sustinuta la nivelul soldului, iar in loc de pantof se foloseste un saculet umplut cu nisip.
ÎMPINSA
Copiii stau cite doi, fata in fata, la o distanta foarte mica unul de celalalt, cu bratele indoite din coate, ridicate la inaltimea umerilor. Ambii au calciiele si virfurile bine lipite si isi lovesc reciproc palmele, fara sa schimbe pozitia picioarelor.
La sfirsit este declarat castigator acela care, atacand sau pariind loviturile, reuseste sa se mentina in aceeasi pozitie (cu picioarele lipite), fara sa se deplaseze de pe loc.

MORISCA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egaile ca numar, asezate pe doua linii paralele, cite 2 fata in fata, la distanta de un pas, tinindu-se de miini. Unul se inclina inapoi, celalalt se apleaca inainte si executa ratarile de trunchi.
TRAGEREA FRÎNGHIEI
Copiii sunt impartiti in doiua echipe, egale ca numar si cu posibilitati (forte) apropiate. Fiecare echipa are componentii asezati pe siruri, tiinindu-se reciproc de mijloc, iar primii apuca de cite un capat aii unei fringhi, fiind despartiti intre ei de o linie trasata pe sol. La comanda, componentii ambelor echipe trag in sens contrar de sfoara si echipa care reuseste sa o traga pe cealalta peste linia despartitoare este cis'tigataare.
VIRTEJUL
Copiii sunt raspanditi pe terenul de joc, pe perechi, ti-nindu-se de miini. Perechile trebuie sa fie departate una de alta. La comanda educatoarei, copiii incep sa se invirteasca cu pasi marunti, laterali, se opresc, apoi la o noua comanda se invirtesc in sens invers.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact