Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru dobandirea echilibrului - Leii la circ, suna de trei ori, stafeta cu ziarul pe cap, capcanaLEII LA CIRC
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, cu fata la capatul cite unei banci de gimnastica. Pe fiecare banca se pun cite 3 cercuri, la distante egale unul de altul, tinute vertical de 3 copii mai voinici.
La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii din fiecare echipa se urca pe banca si se deplaseaza pe genunchi, incercind sa treaca prin cele 3 cercuri. Daca reuseste sa treaca prin toate, coboara, ii ating pe urmatorii cu mina pe umar, apoi trec la coada sirului. Toti copiii trebuie sa treaca prin cercuri.
Pentru stabilirea clasamentului echipelor se va lua in considerare care a parcurs distanta mai repede si a executat mai corect deplasarea.

SUNA DE TREI ORI
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezate pe siruri. Inaintea fiecareia se plaseaza cite o banca de gimnastica in lungime, cu un capat spre copii; la celalalt capat se asaza cite o masuta, iar pe aceasta un clopotel. La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii din fiecare echipa se urca pe banci si merg in echilibru pana la capat, se opresc, iau clopotelul si suna de 3 ori, apoi il asaza la loc si se intorc la locul de plecare pe acelasi drum. La capat sar in adincime, ii ating pe umar pe urmatorii, apoi trec la coada sirurilor.
Cistiga echipa care a terminat prima si a parcurs mai corect traseul, fara sa cada de pe banca.

STAFETA CU ZIARUL PE CAP
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare.

In partea opusa a terenului de joc, in dreptul fiecarei echipe, se deseneaza doua cercuri. Primii din fiecare echipa au in mina cite un ziar, impaturit in doua.
La semnalul educatoarei, desfac ziarul, il asaza pe cap si alearga spre cercul din fata lor. Daca pe parcurs ii ciade unui copil ziarul acesta se opreste, il pune din nou pe cap, apoi continua cursa. cand ajung in cercuri, iau ziarele de pe cap, le impaturesc si alearga spre urmatorii, carora le predau ziarele, apoi trec la coada sirurilor. Cistiga echipa care a terminat prima jocul.

CAPCANA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, cu fata la capatul cite unei banci de gimnastica.
La comanda educatoarei, primii din fiecare echipa se urca pe banci si merg pe ele pana la capat, unde coboara cu saritura in adincime, printr-un cerc tinut orizontal de cite un copil, la 20 cm de la sol ; apoi ies din cerc, se intorc, ii ating pe umar pe urmatorii si se asaza la coada sirurilor. Pentru fiecare saritura corecta (in cerc) se acorda un punct. Este declarata cistigatoare echipa care intruneste cele mai multe puncte.

FERESTE-TE DE CROCODILI
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, cu fata la capatul cite unei banci de gimnastica. Pe fiecare banca sunt asezate jucarii, „crocodilii".
La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii din fiecare echipa se urca pe banci si merg in echilibru, pasind peste „crocodili", astfel incit sa nu-i doboare. Dupa ce au executat toti copiii, se totalizeaza numarul de „crocodili" doboriti de fiecare echipa si este declarata cistigatoare aceea care a terminat jocul prima si are cel mai mic numar de „crocodili" doboriti.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact