Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru dobandirea echilibrului - Iepurasii, cursa pe cartoane, mingea in echilibru, nu varsa apa, jocuri pentru dezvoltarea echilibruluiIEPURII Sl GRADINARUL
Copiii, „iepurii", alearga in interiorul unui dreptunghi desenat pe sol, „gradina de zarzavat". Prin doua linii paralele, desenate cu creta pe sol sau una — doua scanduri asezate pe teren, se face legatura cu padurea. Un copil stabilit de educatoare are rolul de „gradinar". La aparitia „gradinarului" „iepurii" trebuie sa paraseasca „gradina de zarzavat", avind voie sa treaca numai pe punte. „Gradinarul" alearga dupa ei si pe cei care ii prinde ii duce in casa lui, intr-un loc stabilit dinainte.
Dupa ce „gradinarul' a prins 4—5 „iepuri" se alege alt „gradinar" si jocul se reia.

CURSA PE CARTOANE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de plecare. In dreptul fiecarei echipe, pe linia de plecare, se pun doua bucati de carton pe care copiii sa poarta sta cu ambele picioare.
La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii din fiecare echipa deplaseaza cu mina cartonul al doilea, il asaza inainte si pasesc pe el cu ambele picioare, apoi il aduc si pe celalalt inainte pentru a pasi s.a.m.d.

In momentul in care ajung la linia de sosire, fixata dinainte, iau in minh cartoanele si alearga cu ele pana la linia de plecare, le asaza pe sol, ii ating pe umar pe urmatorii si trec la coada sirurilor si jocul continua pana cand parcurg toti traseul.
La sfirsit este declarata cistigatoare echipa care a terminat prima rursa si a executat-o mai corect.

CERCUL FERMECAT
Copiii sunt asezati pe terenul de joc cite doi, fata in fata, tinindu-se de miini.
La comanda educatoarei, ei incearca sa treaca unul piciorul drept celalalt piciorul sting, din afara spre interiorul bratelor, asaza picioarele pe sol, fac o intoarcere de 360°, trecimd bratele pe deasupra capului fara sa le dea drumul, trec celalalt picior pe deasupra bratelor, il scot pe celalalt si revin la pozitia initiala. In tot timpul executiei nu au voie sa-si dea drumul la niiini. Cistiga perechea care termina miscarea in cel mai scurt timp si corect.

MINGEA IN ECHILIBRU
Copiii sunt raspanditi pe terenul de joc, avind fiecare in mina o soindurica pe care este asezata o minge.
La comanda educatoarei, ei ridica scindurica deasupra capului, indoaie genunchii, apoi revin in pozitia initiala.
Cistiga acela care reuseste sa execute miscarea de mai multe ori, intr-un timp stabilit.

MU VARSA APA
Acelasi joc, cu deosebirea ca fiecare copil tine in mina cite o cana (eesouta, pahar) plina ou apa. Ei intind miinile si piciorul drept inainte, iar pe stingul il indoaie usor si stau in echilibru fara sa atinga solul cu acesta. Este declarat cistigator acela care executa corect miscarea si revine in pozitia initiala fara sa verse apa.

NU SCAPA BILA
Acelasi joc, cu deosebire ca pe scindurica se asaza o bila, iar copiii trebuie sa se catare pe treptele unei scari.

PASESTE PRINTRE MAINI
Copiii sunt organizati pe perechi, tinindu-se de miini. Ei trebuie sa scoata peste brate intii piciorul drept pe care il asaza pe sol, apoi pe celalalt, ajungind cu bratele la spate fara sa-si desfaca miinile. Cistiga perechea care a terminat prima exercitiul.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact