Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru aruncare prindere - Mingea urmarita, clopotelul suna, joc de aruncare, tintasii dibaci

MINGEA URMARITA
Copiii sunt asezati in formatie de cerc, cu fata spre •centru, stind departat cu miinile in fata. Educatoarea da la 2 copii cite o minge, iar ei au intre ei un interval de aproximativ 2 m. Primul primeste o minge rosie, al doilea una galbena. La comanda educatoarei, ei transmit mingile, din mina in mina, spre dreapta, cautind ca mingea rosie sa fie transmisa cit mai repede, astfel ca sa nu fie ajunsa din urma de cea galbena. In cazul in care mingile se intilnesc, jocul se opreste si transmiterea mingilor se efectueaza spre stinga.

In cazul in care unul dintre copii scapa mingea, acesta se asaza pe scaunel (iese din joc), iar educatoarea da o noua comanda de incepere a jocului.
CLOPOTELUL SUNA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe siruri, inapoia liniei de ochire si la 2 m de aceasta se pune cite un clopotel.

Inaintea echipelor, la o distanta de 1 m, se afla cite un copil, arbitru.
La comanda educatoarei de incepere a jocului, primii arunca cu mingea pentru a atinge clopotelul. Copiii care ating clopotelul trec la coada sirurilor, iar ceilalti mai au dreptul la doua aruncari. Arbitrii (controlati de educatoare) noteaza pe sol cu creta numarul copiilor care au atins clopotelul si la sfirsit declara cistigatoare echipa cu numarul cel mai mare de copii care au atins tinta.
JOC DE ARUNCARE CU SCHIMBAREA LOCURILOR
Copiii sunt impartiti in grupe de cite 3, fiecare grupa aviind cite o minge. Daca sunt patru grupe, cite doua, intercalate, vor pasa mingea de la stanga spre dreapta, ceilalti de la dreapta spre stanga.
La semnalul dat de incepere a jocului, toate grupele pornesc jocul in ordinea fixata dinainte, in felul urmator : numarul 1 arunca mingea la numarul 3, acesta numarului 2 si numarul 2 la numarul 1. Aruncarea mingii se face in ritm vioi. La semnal stabilit se inverseaza sensul transmiterii mingii.La sfirsit se fac aprecieri asupra modului in care au efectuat aruncarile si care au facut cele mai putine greseli.

TINTASII DIBACI
Copiii sunt asezati in formatie de semicerc, inapoia liniei de ochire. Inaintea lor, la 2 m, se traseaza o linie pe care va rula tinta (un cerc). La capatul liniei sta educatoarea care are in mina un cerc mare. La semnalul de incepere a jocului, ea ruleaza cercul pe linia marcata, iar copiii arunca mingile, incercind sa le treaca prin cerc. Aceia care reusesc participa la a doua incercare, apoi la a treia s.a.m.d.
sunt declarati campioni copiii care au aruncat mingea de 3 ori prin cerc.

CEI MAI BUNI OCHITORI
Copiii sunt asezati in formatie de cerc si fiecare tine in mina dreapta o minge mica din cauciuc, de culori diferite sau cu un semn distinctiv. In mijlocul cercului sta educatoarea, care are in mina o minge mare, viu colorata. La semnal, ea arunca mingea in sus, iar copiii incearca sa o loveasca. Cei care reusesc sa o tinteasca, primesc o distinctie de buni ochitori. Educatoarea poate sa numeasca un copil mai vioi care sa arunce mingea in sus, in timp ce ea ii observa pe aceia care tintesc.
Jocul se poate desfasura in mai multe variante, in functie de locul unde se fixeaza tinta. Aceasta poate fi pe sol, la o distanta de 4 m de copii sau pe un perete, intr-un oui etc


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact