Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru aruncare prindere - Fugi dupa minge, intarziatii, fii atent, broscuta, granicerii, vehiculele

FUGI DUPA MINGE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, dispuse grupat, asezat cu picioarele incrucisate sau in stind.
Educatoarea tine in miini doua mingi de culori diferite (rosu, galben) si precizeaza fiecarei echipe dupa care minge trebuie sa alerge.
La comanda de incepere a jocului ruleaza deodata ambele mingi inainte, iar primii se ridica si alearga sa ajunga la mingea stabilita. Acela care o prinde primul, o ridica cu ambele brate sus, iar echipa lui primeste 1 punct. Echipa care a acumulat mai multe puncte este declarata castigatoare.
VARIANTA
Jocul se desfasoara la fel, insa copiii sunt asezati pe siruri, iar primul din fiecare echipa alearga dupa minge, o ia, o da educatoarei, apoi se asaza la coada sirului.
VARIANTA
Jocul se desfasoara la fel, cu deosebirea ca educatoarea ruleaza numai o minge, stimulind astfel mai mult dorinta copiilor de intrecere.
INTARZIATII
Toti copiii sunt asezati pe linia de fund a terenului de joc, in pozitie de start. In partea opusa a terenului sunt plasate in linie dreapta mai multe mingi, insa cu 3 mai putine decat numarul copiilor.
La comanda educatoarei „Pe locuri, fiti gata, start!" copiii alearga spre mingi, iau cite una si se intorc la locurile de plecare. Cei 3 care ramin fara minge vor efectua o pedeapsa hazlie, fixata de educatoare impreuna cu copiii, de exemplu : „cocoselul tantos", calutul naravas" etc.
Jocul se desfasoara mai departe, in acelasi mod.

RIDICA PICIOARELE
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe doua linii, fata in fata, asezat cu picioarele intinse, umar la umar.
La comanda data, un copil, conducatorul, rostogoleste o minge intre cele doua linii, iar copiii ridica picioarele sa nu se loveasca.
Ultima pereche incearca sa prinda mingea si sa o dea conducatorului, alergind prin exteriorul formatiei. In cazul in care executa corect ambii jucatori primesc cite 1 punct.
Daca conducatorul formeaza repede pereche cu unul din cei 2 copii, atunci perechea acestuia devine conducator si trece inaintea echipelor sa rostogoleasca mingea.
FII ATENT
Copiii sunt asezati in formatie de cerc, pe covor, si rostogolesc o minge de tenis de masa, de la unul la celalalt. Cel care o rostogoleste trebuie sa-i strige numele celui caruia i-o trimite (cel care urmeaza sa o primeasca trebuie sa fie cit mai departe). In mijlocul cercului se plaseaza un copil care cauta sa prinda mingea in timp ce se rostogoleste pe sol. Daca o prinde, acesta schimba locul cu cel care a trimis mingea.
BROSCUTA
Copiii sunt asezati in formatie de cerc. In mijlocul cercului, intr-un cerc mai mic marcat in mijloc, sta un copil „broscuta".
Copiii din cerc isi trimit unul altuia mingea, rulind-o pe sol, astfel incit ea sa treaca prin „mijlocul cercului si sa atinga picioarele „broscutei". Aceasta, prin sarituri, trebuie sa se fereasca sa nu fie atinsa de minge.Acela care reuseste sa atinga picioarele „broscutei" schimba rolul cu ea.
GRANICERII Sl CAINII LUPI
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, asezate pe doua linii (cel din fata formeaza pereche cu cel din spate). O echipa reprezinta „granicerii", cealalta „ciinii lupi". „Ciinii lupi" stau in pozitia ghemuit pe linia de plecare si tin fiecare de capatul unei corzi, iar capatul celalalt este tinut cu mina stinga de „granicer" care sta in spatele „ciinelui" sau. „Granicerul" are in mana dreapta o minge mica din cauciuc, viu colorata.
La semnalul educatoarei, „granicerii" arunca mingile cit mai departe spre o tinuta stabilita dinainte si striga : „prin-de-l". „Ciinii" dau drumul corzii si alearga sa prinda mingea.
Pentru stabilirea cistigatorilor se face un punctaj dupa urmatoarele criterii :

1. Cine a aruncat mingea cel mai departe
2. Cine a atins tinta
3. Care „ciine" a alergat cel mai repede si a predat primul mingea „granicerului".
VEHICULELE
Toti copiii formeaza un cerc mare, la distanta egala unul de celalalt. Fiecare copil reprezinta cite un vehicul: automobil, camion, motocicleta, autobuz, troleibuz, trotineta, bicicleta etc. In fata lor se infige un stegulet sau se pune un cerculet „garajul", in care este desenat vehiculul pe care il reprezinta si punctat ca valoare in raport de marime, in-cepind de la 1 la cite vehicule se stabilesc, de exemplu, trotineta va avea 1, bicicleta 2, motocicleta 3 s.a.m.d.

In mijlocul cercului mare se plaseaza un copil, care are o minge in mina.
La comanda de incepere a jocului, cel din mijloc arunca mingea unui copil, iar acesta la rindul lui o arunca altuia s.a.m.d. pima ce unul scapa mingea. Cel care a scapat-o se duce dupa ea, iar in acest timp, ceilalti, dar mai ales cei care au numere mici, cauta sa-i ocupe locul si sa treaca la un vehicul cu valoare mai mare, de exemplu, de la „bicicleta" la „autobuz" etc Cel care s-a dus dupa minge ocupa locul ramas liber. La terminarea jocului se calculeaza cum a progresat fiecare copil.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact