Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru aruncare prindere - Cauta, ruleaza, ascunde mingea

CAUTA-TI MINGEA
Copiii sunt impartiti in doua echipe, egale ca numar, fiecare fiind asezata in formatie de cerc.
Educatoarea are un cos mare in care sunt atitea mingi citi copii participa la joc. Jumatate din numarul acestora au o culoare, cealalta jumatate o alta culoare. (O echipa are mingiile rosii, cealaiMa pe cele albastre). Jocul incepe prin rularea mingilor pe sol. Copiii trebuie sa le ia pe acelea repartizate inaintea inceperii jocului (pe culori) si sa formeze iar cercurile.
Echipa care a format prima cercul este declarata cisti-gatoare.
RULEAZA MINGEA
Copiii sunt dispusi in formatie de cerc, in asezat cu picioarele departate. In mijlocul cercului sta educatoarea care ruleaza o minge pe rind tuturor copiilor. Acestia dupa ce o prind, o inapoiaza la fel educatoarei. Mingea trebuie prinsa si inapoiata cu ambele miini cit mai repede.
FII ATENT, MINGEA ÎNAINTEAZA
Copiii sunt organizati oa in jocul „Ruleaza mingea" insa cu picioarele incrucisate. Din 4 in 4 copiii primesc cite o minge.
La comanda de incepere, transmit mingile.
Daca mingea din urma o ajunge pe cea dinainte jocul se opreste si rularea mingilor se faioe in sens invers, iar copilul in dreptul caruia s-a oprit mingea iese din joc.
ASCUNDE MINGEA
Copiii sunt dispusi in formatie de cerc, umar la umar, cu genunchii indoiti, talpile sprijinite pe sol, iar in mijloc se afla un copil. Copiii ruleaza o minge pe sub picioare.La un moment dat, cel din centru comanda ridicarea bratelor, iar cel la care se afla mingea incearca sa-l loveasca pe urmaritor.
Daca reuseste, se schimba rolurile si jocul continua.
OCOLESTE-MA !
Copiii sunt asezati pe doua linii, fata in fata, la o distanta de 2 m una de cealalta. Copiii din flancul drept au in fata o minge, asezata pe sol.
La comanda educatoarei, acestia se deplaseaza in mers spre copilul din fata lor simultan cu rularea mingii, il ocolesc si revin la loc, rulind mingea spre coechipierul ocolit. Acesta repeta aceeasi miscare.
Cistiga acela care a ajuns primul la loc.
ÎNVÎRTE-TE ÎN JURUL TAU
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezate pe siruri. Primii primesc cite o minge, inaintea fiecarei echipe, la citiva metri, se infige cite un steguilet de diferite culori. La comanda educatoarei, primii ruleaza mingea in jurai lor, apoi se deplaseaza spre stegulet rulind mingea, il ocolesc si de acolo o trimit tare tot prin rulare pana la urmatorul, care executa acelasi lucru.
Cel care ajunge primul la loc primeste 1 punct si in final este declarata cistigatoare echipa care totalizeaza mai multe puncte.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact