Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

pentru alergare si intarire - Joc de circulatie pentru copii

JOC DE CIRCULATIE
Efectivul grupei este impartit in doua sau mai multe echipe, asezate pe siruri. Toti comiponentii echipedor asteapta sa le vina rindul, asezat pe banci, cu exceptia primilor care stau inaintea bancilor. In continuarea bancilor, la citiva metri, se asaza 2 stilpi (scaune etc). La un semnal dat de conducatorul jocului, primii care au cite un saculet in mina alearga in jurul bancii, apoi dau saculetele urmatorilor (oare intre timp s-au ridicat in picioare inaintea bancilor) ; primii continua cursa alergand in jurul stilpilor si se intorc la coada sirurilor. Cei care au primit saculetele imediat executa acelasi lucru ca primii. Ultimul jucator striga „gata" dupa ce ajunge la coada sirului.
Echipa oare termina cursa mai repede este declarata cistigatoare.
VARIANTA
Acelasi joc, cu deosebirea ca inaintea fiecarei banci se asaza un cos cu mai multe mingi, de diferite marimi. Primul jucator alearga in juriul bancii cu saculetul in mina pe oare il transmite urmatorului din echipa, apoi ia o minge din cos, o bate in sol, facind aceeasi cursa, iar la intoarcere lasa mingea in cos si se asaza la coada sirului. In continuare sunt valabile aceleasi indicatii.

CATE CERCURI Al ?
Pe terenul de joc se traseaza doua linii paralele, la distanta de 15—20 m. La mijlocul acestui spatiu, in dreptul fiecarei echipe, se infige in pamint cite un baston pentru fiecare echipa. Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, dispuse pe siruri, inapoia liniei de plecare si au in mina cite 2 cercuri.
La semnailul de incepere a jocului., primii din fiecare echipa pornesc in alergare spre linia de sosire. cand ajung in dreptul bastonului, incearca sa arunce unul din cercuri in asa fel, incit cercul sa „imbrace" bastonul, apoi continua alergarea, depasesc linia de sosire, ocolesc un obstacol plasat dinainte, arunca la fel si al doilea cerc, ii ating pe urmatorii care vor proceda la fel si se asaza la coada sirurilor.Este declarata cistigatoare echipa care la sfirsitul jocului are cele mai multe cercuri pe baston.

GATEALA VESELA
Copiii sunt impartiti in mai multe echipe, egale ca numar, asezati pe siruri, inapoia liniei de plecare. In dreptul fiecarei echipe, la o distanta de 10 m, se asaza : o haina, o pereche de pantaloni, o palarie si o pereche de ghete fara sireturi, toate vechi (fig. 70).
La comanda de incepere a jocului, primii din fiecare echipa alearga la hainele din fata echipei, se imbraca repede si revin tot in alergare. Aici se dezbraca repede si dau lucrurile sa se imbrace urmatorii (ei se imbraca pe masura ce ceilalti se dezbraca). Acestia alearga spre locul de unde au fost aduse, iar ceilalti se asaza la coada sirurilor. Urmatorii procedeaza la fel. Echipa oare termina prima este declarata castigatoare.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact