Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

jocuri si activitati pentru copii de pana la 2 ani - >Jocuri imitative


n3q5816nz34nzq
Faceti de doua sau de trei ori un gest foarte precis si simplu sub ochii copilului, pana cand va incerca sa va imite. Cand reuseste, manifestati-va in mod limpede satisfactia (radeti, spuneti "Bravo!", bateti din palme...), apoi treceti la alta miscare. De exemplu, ati putea:
sa deschideti si sa inchideti pumnul,

- sa frecati sau sa va bateti usor peste ureche,

- sa suflati umfland obrajii,

- sa va bateti usor peste cap,

- sa indoiti si sa indreptati degetul aratator,

- sa bateti cu degetele pe masa,

- sa va frecati pe nas,

- sa miscati mainile ca niste marionete,

- sa va atingeti nasul cu varful degetului aratator. Incepand de la varsta de cincisprezece sau saisprezece luni, copilul va cauta sa imite ceea ce faceti in actiunile dumneavoastra cotidiene. Atunci, puteti sa-i puneti la dispozitie diferite obiecte care-i vor permite sa faca si el ce faceti dumneavoastra: telefonul sau (din plastic), matura sa, oala sa etc. De fiecare data cand desfasurati o anumita activitate in casa, puteti sa-i propuneti sa va insoteasca. Lasati-I de asemenea sa ia obiecte si haine care va apartin (pantofi, palarie...), cu conditia ca acestea sa nu fie dintre cele pe care le poate strica., Copilul dumneavoastra va fi incantat sa se "deghizeze" si sa se joace "de-a cei mari".

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact