Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din transport - Stiati ca? - BUCURII Sl TRISTETI

Ironia sortii a facut ca primul care a incercat euforia zborului sa fie si primul care a pierit intr-un accident aerian. Jean Franco's Pilatre de Rozier, in 15 iunie 1785, a murit la bordul unei mongolfiere cu doua baloane, unul umflat cu aer si altul cu hidrogen, pe cand incerca sa traverseze Marea Manecii.

Dupa numai cincisprezece minute de zbor, balonul s-a aprins si a explodat, ucigandu-l pe Pilatre de Rozier si pe colegul sau de zbor si constructor al mongolfierei Pierre-Ange Romain.

INCONJURAM LUMEA

In martie 1999, mongolfiera Breitling Orbiter III a inconjurat lumea in 19 zile, aarcurgand 42.800 kilometri fara oprire!

ATENTIE LA GREUTATE
In timpul primelor zboruri ale mongolfierelor, s-a intamplat un lucru destul de jenant; doamna Laetitia Sage, englezoaica nobila nerabdatoare sa incerce euforia zborului, l-a constrans pe unul dintre ceilalti doi pasageri sa coboare balonul fortat pentru a evita prabusirea mongolfierei. De fapt, doamna cantarea cam 100 kg!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact