Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - UNDE SE PASTREAZA DESENELE SI PROIECTELE LUI LEONARDO?

La moartea lui Leonardo, care a survenit in 2 mai 1519 in castelul Cloux, Ambroise, Franta, toate manuscrisele, studiile si schitele au fost mostenite de elevul sau preferat Francesco Melzi, care Ie-a pastrat cu sfintenie pana la moarte (1570).

De atunci, cele mai mult de 5.000 de pagini de manuscris au trecut dintr-o mana in alta, au fost mutate de la o biblioteca la alta si, in final, au fost sistematizate in 10 coduri diferite: Codul Arundel, Codul Atlantic, Codul Trivultian, Codul despre zborul pasarilor, Codul Ashburnham, Codurile Institutului Francez, Codurile Foster, Codul Leicester, Foile din Windsor, Codurile de la Madrid. Cea mai mare parte a codurilor se afla in institute, muzee si biblioteci din Franta, Italia, Anglia si Spania. Face exceptie codul Leicester care se pastreaza in Statele Unite dupa ce a fost cumparat in 1994 de proprietarul Microsoft, Bill Gates, pentru un pret de aproximativ 30 milioane de dolari.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact