Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Unde se gaseste Piatra Neagra?

Piatra Neagra se afla intr-o sala din interiorul sanctuarului Kaabbah, in curtea Marii Moschei de la Mecca, in Arabia Saudita. Kaabbah (din araba: zar) are forma unui cub, inalt de 15 metri, lat de 10 si lung de 12, si este acoperit cu un cort mare si negru decorat cu aplicatii din aur si argint, Kiswah-ul schimbat in fiecare an.

Vizitarea Meccai este o datorie a fiecarui credincios al lui Allah, pe care trebuie sa o indeplineasca macar o data in viata. Astfel, in fiecare an, in cea de-a douasprezecea luna a Calendarului islamic, mi de Credinciosi pornesc din diferite locuri pentru a-si aduce omagiul si a venera Piatra Neagra. In conformitate cu traditia, Dumnezeu i-a trimis o piatra alba orbitoare lui Avraam persecutat de spiritele rele care incercau sa-l duca spre pierzanie.

Pentru a-i multumi, Avraam a cladit un sanctuar in forma patrata, in care sa se pastreze piatra. Destul de repede noutatea s-a raspandit printre oameni si a inceput pelerinajul. Credinciosii obisnuiau sa sarute piatra alba in semn de respect si venerare.

Aceasta din urma, cu fiecare sarut, lua asupra sa si pacatele comise de pelerini, iar cu timpul, din alba orbitoare s-a transformat in neagra. Legenda spune ca numai odata cu sfarsitul lumii piatra va redeveni alba si se va intoarce in paradis. Vizitarea Pietrei Negre se desfasoara dupa un ritual anume: inainte de toate se purifica la fantana sacra Zem-Zem, asezata alaturi de Kaabbah, care, prin traditie, purifica de pacate si tamaduieste orice boala; apoi se inconjoara Kaabbah de sapte ori si, in final, se intra in sanctuar pentru venerarea pietrei. In fiecare an, Mecca gazduieste mai mult de
un milion de pelerini.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact