Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Unde se gaseste orasul cu 1000 de temple?

Orasul cu o mie de temple se afla in India de Nord, pe malul fluviului sfant Gange, si numele sau este Benares sau Varanasi in limba hindi. Denumirea de Varanasi inseamna „oras intre doua rauri", Varuna si Assi, care isi tin cursul la nord, respectiv la sud de oras, care, potrivit unei legende, a fost prima asezare urbana creata pe Pamant.

Pentru indieni, Benares este oras sfant si cel putin o data in viata poposesc aici pentru a se ruga si a aduce omagii divinitatii. Este si orasul in care mii de hindusi vin sa-si desavarseasca existenta terestra: sa moara in Benares si sa fie incinerati pe ghat ManiKarnika (o treapta a Shivei), loc sfant pentru incinerare, aceasta desemneaza posibilitatea de a ajunge in imparatia lui Dumnezeu, intrerupand ciclul dureros al mortilor si al reincarnarilor, si a atinge astfel pacea eterna.

Benares este scaldat de fluviul sacru Gange si aici, de-a lungul tarmului stang al fluviului, pe o suprafata de circa cinci kilometri, se gasesc scarile monumentale ghat (sunt mai multe de 100), de pe care coboara credinciosii pentru a se cufunda in apele sacre ale fluviului Gange. Orasul gazduieste mai mult de 1.500 de temple, dintre care cele mai importante sunt: Bisewar sau templul de aur, Durga, si cele dedicate divinitatilor Vishnu, Ganesh si Annapurna.

Stiati ca...Vacile sunt considerate animale sfinte si din acest motiv sunt libere sa se plimbe prin oras, sa intre in case si sa se culce in mijlocul strazii incurcand traficului, fara ca cineva sa se lamenteze sau sa le alunge.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact