Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Unde se gaseste cel mai inalt turn din lume?

La Toronto, in Canada. CN Tower, de 553,34 metri, este cel mai inalt turn din lume. Inaltimea sa e aproape de doua ori mai mare decat cea a Turnului Eiffel de la Paris, de 300 de metri. Construit in 1976 de Administratia Cailor Ferate si a Telecomunicatiilor, CN Tower a devenit destul de repede un loc de atractie turistica: in interiorul sau se gasesc localuri de noapte si un restaurant panoramic rotitor.

DATE-RECORD
Arhitecti: E.R. Baldwin, John Andrews, Webb Zerafa, Menkes Ousden
Greutatea: 117.910 tone, cat 23.214 elefanti mari Oameni implicati in constructie: 1.537 Numarul ascensoarelor rapide: 6 ascensoare cu viteza de 22km/h urca pana in varful turnului. Acesta din urma este vizitabil si ofera o panorama de 360°, in zilele senine poate fi vazuta cascada Niagara, care se afla la o distanta de 150 km. Timpul necesar pentru a ajunge la etajul panoramic, situat la 346 metri inaltime: 58 secunde. Costuri: 63 milioane de dolari Durata constructiei: 40 de luni, din februarie 1973 pana in iunie 1976.

Stiati ca...Varful sau este atat de inalt, incat a fost nevoie de un elicopter pentru a cobori. In fiecare an, doua milioane de oameni viziteaza varful turnului... cu ascensorul!


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact