Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Unde se gasesc sondele spatiale Voyager?

Ambele calatoresc in afara sistemului solar! De fapt, Voyager 1 se afla in prezent la 13 miliarde km de Soare si se misca cu mai mult de 60 mii km/h. Voyager 2 se gaseste la 10,3 miliarde km de Soare si se misca cu 56 km/h.

Cele doua sonde NASA au fost lansate pe 20 august, respectiv 11 septembrie 1977, de la un vector Titan si sunt potential operative pana in 2020. La bordul celor doua Voyager se afla un disc de arama de 30 cm, pe care sunt inregistrate sunetele de pe pamant, zgomotele animalelor, saluturi in saizeci de limbi diferite (inclusiv sumeriana) si-l15 imagini.

Sunt inregistrate si bucati muzicale, cum ar fi Flautul magic de Wolfgang Amadeus Mozart si Johnny B. Goode de Chuck Berry. Cele doua Voyager au explorat Jupiterul si Saturnul, transmitandu-ne multe mii de fotografii, si Voyager 2 a explorat si planetele Neptun si Uranus.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact