Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - CE ESTE IG-NOBEL-UL?

Este Premiul Nobel pentru studiile putin stiintifice, bizare si de o utilitate nesigura! Începand cu 1991, in fiecare an, la Universitatea Harvard din Statele Unite, sunt desemnati detinatorii Premiilor Ig-Nobel, adica ignobilii. Categoriile Ig-Nobel nu sunt la fel de rigide ca si cele ale Premiului Nobel, in fiecare an apar unele noi, tot mai fanteziste.

Pentru a participa la aceasta ceremonie traznita, lucrarile trebuie sa respecte un anumit criteriu si trebuie sa fie desfasurate cu aceeasi convingere si seriozitate caracteristica unui studiu stiintific adevarat, lata unele dintre lucrarile premiate: in 1992 s-a oferit premiul Ig-Nobel pentru chimie studiului: „Elucidarea compozitiilor chimice responsabile pentru mirosul urat al picioarelor". In 1994 a castigat pentru fizica lucrarea: „Relatia dintre cutremurele de pamant si pestii care isi misca coada". In 1996, pentru medicina: „Omul care si-a impuns degetul si a emanat un miros neplacut pentru cinci ani."

In 2001 pentru astrofizica: „Gaurile negre prezinta recuzitele tehnologice pentru a fi locatia infernului." intr-adevar nebuni!


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact