Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Cand s-a nascut podul Brooklyn?

Podul Brooklyn a fost proiectat in 1867 de arhitectul german John Augustus Roebling, pentru a uni doua zone importante din New York: insula Manhattan si cartierul Brooklyn. Autorul proiectului a murit inainte de inceperea lucrarilor. Constructia a fost dusa la bun sfarsit in 1883 de fiul sau Washington Roebling. Lungimea podului este de doi kilometri si inaltimea de la suprafata raului East River este de 41 de metri. Structura este sustinuta de doi piloni in stil neogotic, inalti de 89 de metri, de patru funii robuste din otel intarit cu zinc de diametrul cu 28 cm si format din 5.700 fire! Pentru a-l construi, a fost nevoie de 16 milioane de dolari si forta de munca angajata a fost aproape toata straina, mai ales italiana, irlandeza si germana. A fost inaugurat in 24 mai 1883 si multi l-au considerat drept a opta minune a lumii. La inaugurare au participat 150.000 newyorkezi care au traversat pe jos podul, care, pe acele timpuri, era cel mai lung din lume.

Stiati ca...Sotia lui Washington Roebling, Emilz Warren Roebling, a fost acea care a urmarit si a controlat lucrarile, dupa ce sotul ei a fost lovit de o boala misterioasa care l-a tintuit in scaunul cu rotile. Doamna Roebling a devenit pe buna dreptate unul dintre constructorii podului.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact