Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati stiinta - Stiati ca? - Cand s-a nascut internetul?

Internetul s-a nascut in anii '60 ai secolului al XX-lea in Statele Unite, in timpul asa-numitului „Razboi Rece", cand marile puteri, Uniunea Sovietica si Statele Unite, erau in competitie pentru suprematia mondiala, insa fara a aplica fortele militare.

In 1969, unele universitati americane au inventat Arpanetul (un fel de precursor al internetului) pentru Departamentul Apararii, care se temea de o eventuala disfunctie a legaturilor informatice in cazul atacului sovietic. Arpanet era o retea care permitea comunicarea si schimbul de date intre computere (la inceput erau numai patru!) si care garanta transmiterea informatiei chiar si in caz de conflict. Marea retea mondiala Internet exista din 1992.

Un grup de cercetatori condus de fizicianul englez Tim Berners-Lee a inventat in laboratoarele informatice din CERN (Centrul European pentru Cercetari Nucleare) din Geneva, World Wide Web („retea la scara mondiala"), un sistem de acces la informatii, care le permite milioanelor de computere din lume sa comunice intre ele.

Stiati ca...

Semnul @ are atatea denumiri. In italiana i se spune melc, in Danemarca - trompa de elefant, snabel-a, in Olanda - coada de maimuta, apestaart, in Germania -maimuta-paianjen, klammeraffe si in Norvegia - toarta de cana spiralata, kanec-bolle.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact