Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din natura - Stiati ca? - Unde traieste calmarul gigantic?

Calmarul gigantic vietuieste in abisurile Oceanului Pacific si Atlantic, chiar daca o descoperire recenta a pus la indoiala aceste afirmatii.

Un grup de pescari au vazut si chiar au pescuit o femela tanara de calmar gigantic in Marea Rosie, la 3.600 km sud de Wellington, in Noua Zeelanda. Molusca isi tinea ospatul la suprafata, imbucand cu pofta dintr-un peste din Patagonia, lung de doi metri. Calmarul gigantic, mort imediat dupa ce a fost prins, era de dimensiuni exceptionale: corpul de 2,5 metri, tentaculele lungi de 6 metri, ochii cu diametrul de 40 centimetri si o greutate de 150 kg.

Si era vorba doar de un pui! Un calmar adult ar putea ajunge la 12 metri lungime si 900 kg de greutate. Calmarul gigantic este un pradator de mare feroce: cu cele opt brate ale sale si cele doua tentacule-carlige, seamana teroare printre pesti si crustacee.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact